Hlavní obsah

Švýcaři zbrojí, na MS přijede posila z Colorada

Praha

Útočník Sven Andrighetto z Colorada se stal pátou posilou hokejistů Švýcarska z NHL na mistrovství světa na Slovensku. Šestadvacetiletý člen loňského stříbrného týmu ze šampionátu v Kodani a Herningu se podle webu Švýcarské hokejové federace k výběru trenéra Patricka Fischera připojí v Bratislavě v neděli.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Sven Andrighetto z Colorada se stal pátou posilou hokejistů Švýcarska z NHL

Článek

Colorado vypadlo ve středu ve 2. kola play off NHL po porážce se San Jose 3:4 na zápasy. Andrighetto zasáhl do pěti z 12 utkání Avalanche ve vyřazovací části a nebodoval. V základní části nasbíral v 64 utkáních 17 bodů za sedm branek a 10 asistencí.

V roce 2013 jej ve třetím kole na 86. pozici draftoval Montreal, odkud v březnu 2017 zamířil do Colorada. V NHL má na kontě 216 zápasů a nasbíral v nich 83 bodů za 31 gólů a 52 přihrávek. V 11 duelech play off vstřelil jednu branku.

Pátá posila z NHL

Švýcaři, kteří budou v úterý 21. května posledním soupeřem českých hokejistů v základní skupině B, už mají v týmu z NHL beky Romana Josiho s Yannickem Weberem z Nashvillu a útočníky Nica Hischiera z New Jersey a Kevina Fialu z Minnesoty. Andrighetto rozšířil počet majitelů stříbrných medailí z loňska v kádru na patnáct.

Do turnaje vstoupí Švýcaři v sobotu ve 12:15 proti Itálii a další duel je čeká v neděli od 20:15 s Lotyšskem.

Reklama

Související témata: