Hlavní obsah

Hrrr na Švédy. V Praze se už ráno pilo pivo. Na Slovensko vyrazila speciální výprava

Praha

Invaze fanoušků na Hlavním nádraží v Praze se v pátek ráno po sedmé hodině nedala přehlédnout. Stovky lidí dorazily na zvláštní vlak 10009. Cíl byl jasný. Bratislava a zahajovací utkání na mistrovství světa proti Švédsku, kterým dnes Češi ve 20:15 otevřou svoji turnajovou pouť. Nadšenci českého hokeje se v osmi vagónech vydali za dobrodružstvím v 7:54. Mezi nimi nechyběl ani Tomáš Rolinek, mistr světa z roku 2010, který s plzeňským sládkem Václavem Berkou vlak pokřtili. Samozřejmě pivem.

Speciální pivní vlak hokejových fanoušků odjel na MSVideo: Sport.cz

 
Článek

"Vnitřně mě strašně mrzí, že nemůžu reprezentovat, ale vím, že už na to nemám. Jsou tu rychlejší, mladší a lepší hokejisti. Rád bych jezdil, ale už to nejde," přiznal Rolinek s nostalgií v hlase, když nastupoval do vlaku směr Bratislava.

On se celkem představil na sedmi mistrovstvích světa v sedmi zemích. Doma má kompletní medailovou sbírku ze světových šampionátů, z Bratislavy v roce 2011 odjížděl s týmem jako bronzový.

Foto: Vojtěch Resler

Mistr světa z roku 2010 Tomáš Rolinek nasedl do vlaku s fanoušky.

„Strašně rád na tento turnaj vzpomínám, měli jsme skvěle složený tým, byli tam super hráči, škoda, že nám nevyšel jeden zápas v semifinále. Se Švédy jsme prohráli, jinak jsme celý turnaj dominovali a byla radost se na hokej dívat," zavzpomínal devětatřicetiletý pardubický útočník.

Až Češi vstřelí první gól v utkání se Švédskem, tisíc českých restaurací a hospod pro fanoušky narazí speciální sud. Za odměnu, aby se jim lépe slavilo. Tohle pro pivu lačné sportovní nadšence připravil plzeňský pivovar. Teď už jen, aby padl gól. Podrobnou online reportáž z utkání můžete sledovat od 20:15 na Sport.cz.

Foto: Vojtěch Resler

Dočkají se proti Švédsku fanoušci výhry?

„Doufám, že bude z mistrovství světa medaile, máme dobrej a silnej tým. Záleží ale na momentální formě, jak ji kluci zvládnou. Koho přehrajeme, kdo bude ve čtvrtfinále. Doufám, že to dobře dopadne," dodal Rolinek. Na další otázky už neodpověděl, musel naskočit do vlaku směr Slovensko.

Kapitán mistrů světa z roku 2010 věří v medaili, odjíždějící fanoušci nebyli výjimkou. V Praze se zapíjela dobrá nálada už před turnajem. Celkem do Bratislavy speciálním vlakem vyrazilo 900 českých nadšenců.

Reklama

Související témata: