Hlavní obsah

Palát čeká i manželku s dcerou. Premiéry si pamatuje, v Bratislavě má překvapivou třetí šanci

Bratislava

Pro čtyři české hokejové reprezentanty bude večerní souboj se Švédy premiérou na mistrovství světa. Nejstarším z nich je osmadvacetiletý Ondřej Palát, který ale na rozdíl od dalších debutantů Patrika Bartošáka, Davida Musila a Jakuba Vrány už odehrál zimní olympijské hry i Světový pohár.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Palát

Článek

Všechna svá hokejová poprvé si Palát dobře pamatuje. „Vždycky jsem při nich cítil takovou zdravou nervozitu. Občas si vzpomenu na olympijské Soči, kde to byl repre debut taky se Švédskem," líčil útočník, jenž odešel za oceán ještě v juniorském věku, do extraligy dospělých tak nikdy nenaskočil. Rodák z Frýdku Místku hrál pouze za vítkovickou juniorku.

„Mezi moje nejsilnější hokejové zážitky patří první zápas v NHL před šesti lety proti Pittsburghu, když si mě vytáhli jako nejproduktivnějšího z farmy a hned jsem přihrál na gól," vybavil si naprosto přesně utkání ze 4. března 2013.

Už je jasno. Faksa přiletí v sobotu a hned by měl hrát. Jak to bude s Francouzem?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

S národním týmem skončil na ZOH 2014 i o dva roky později při Světovém poháru bez medaile. „Prostě to nedopadlo, soupeři byli lepší, teď mám trochu nečekaně třetí pokus. Když jsme s Tampou váleli celou základní část NHL, tak by mě ani ve snu nenapadlo myslet na letošní mistrovství světa. Jenže play off byla od nás hrůza, a tak jsem tady a nejvíc jsem se těšil na super atmosféru v hledišti," říkal Palát, jenž bude mít v hledišti i rodinnou podporu. „Táta si to nemohl nechat ujít," přiznal.

Už když šli hokejisté v pátek před polednem na rozbruslení, potkávali spoustu fanoušků z Česka. „Lidí od nás tu bude spousta. Chystá se sem i moje manželka, ale s půlroční Adélkou spíš až na nějaký odpolední zápas. Ten večerní by Barča s malou nedaly," vykládal Palát.

Češi jsou už natěšení, až šampionát vypukne. Hned na úvod je čeká soupeř nejtěžší

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Voláme si denně, snad si je v Bratislavě na chvíli alespoň užiju. Hokej miluju, ale když se nedaří, tak mi pomáhá zapomenout úsměv naší dcerky" doplnil český útočník, od nějž gólman Bartošák, jemuž má partnerka každým dnem přivést na svět syna, maličko vyzvídal otcovské rady. „Hlavně jsem mu doporučoval, ať nepromešká porod, to je jedinečný zážitek," usmál se.

Reklama

Související témata: