Hlavní obsah

Před bitvou se Švédy zalehl i trenér

Bratislava

První hrací den šampionátu se českým hokejistům pořádně protáhne. Vstávali už ráno před devátou, přitom do postelí se v Bratislavě dostanou teprve kolem půlnoci po večerní bitvě se Švédy.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Jan Kovář (vlevo) a obránce Radko Gudas při rozbruslení před bojem se Švédskem.

Článek

Na snídani mohli hráči sedět až do 9.30 hodin, o padesát minut později už byl ale sraz v kabině na polední rozbruslení. „Řada kluků ale přicházela s velkým předstihem, jak to je z hotelu skutečně pár kroků, tak si to každý časuje podle vlastních potřeb," tvrdil trenér Miloš Říha.

Na ledě strávili reprezentanti sotva půlhodinku, šlo o klasickou přípravu v den zápasu. „Nechtěli jsme nikoho utavit, spíš aby se hráči rozjezdili," přibližoval kouč, jenž pak před obědem naplánovaným na 13 hodin svolal ještě mužstvo na krátkou taktickou poradu.

„Ukázali jsme si pár obrázků na videu, ať už se týkaly naší hry, nebo byly takovou poslední ochutnávkou na soupeře," usmál se kouč. „Zdůrazňovalo se, ať nejsme rozlítaní a plníme pokyny, že pak to bude dobrý," říkal kapitán Jakub Voráček.

Po jídle všichni zalehli včetně trenéra. „Poslední dny i noci tady byly hektické, jak se pořád řešilo, jestli někdo přijede, jak to poskládáme, komu ještě dáme šanci, kdo bude sedět a koho napíšeme, takže jsem si chtěl odpočinout, proto jsem se taky natáhnul," vykládal 60letý Říha, jenž zbytek přípravy na utkání nechal už individuálně na hráčích.

Češi jsou už natěšení, až šampionát vypukne. Hned na úvod je čeká soupeř nejtěžší

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Každý si to udělal podle svého, všichni se sešli až kolem páté na svačině. Pak už se reprezentanti začali trousit do kabiny ke svému prvnímu vystoupení na šampionátu, kde už na ně čekaly bílé dresy pro premiéru.

Čeští hokejisté pamatující už víc mistrovství, říkali, že při odpoledním začátku den lépe utíká a většinou se ani nejde na rozbruslení, ale letos odehrají ze sedmi utkání ve skupině hned čtyři od čtvrt na devět večer a to je pak dlouhé čekání. I když každý to vnímá trochu jinak. Na závěr skupiny ale dojde i na český zápas se Švýcary se začátkem ve 12.15 a z toho není nadšený vůbec nikdo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články