Hlavní obsah

Dvakrát zlatý supertalent rozjel koncert. Skvělý zážitek, rozplýval se

Košice

Ustál faul soupeře a s přehledem blafákem skóroval. Osmnáctiletý supertalent Kaapo Kakko se fantasticky uvedl při premiéře na velké mezinárodní akci v kategorii dospělých. Proti Kanadě pak přidal ještě jeden gól při power play do prázdné branky a výrazně pomohl Finům k výhře 3:1 nad výběrem nabitým esy NHL. Finové přitom ze zámoří na MS na Slovensku povolali jen dva borce.

Foto: David W Cerny, Reuters

Finský hokejista Kaapo Kakko střílí gól Kanadě v utkání na mistrovství světa.

Článek

"Byl to skvělý zážitek a naši fanoušci byli neuvěřitelní. Bojovali jsme báječně jako tým," rozplýval se pro oficiální stránky MS Kakko, který má výbornou mládežnickou bilanci. Mladík z TPS Turku už získal zlaté medaile loni na mistrovství světa osmnáctek a letos i na šampionátu dvacítek.

K čemu se rozjíždí v Košicích? Finové rozhodně nejsou top favority. Skromně sahali za oceán – z NHL dorazili jen obránce Henri Jokiharju z Chicaga a útočník Juha Lammikko z Floridy. Zato mají řadu hráčů bez zkušeností z velkých turnajů, přesto směle naznačili velké možnosti.

Symbolicky i zásluhou Kakka, jehož kariérní šance jsou podle mnohých odborníků jedinečné. V prognózách je řazen na pozici dvojky červnového draftu NHL za amerického útočníka Jacka Hughese.

Dnes v sedmé minutě po krásné akci otevřel skóre. Mazácky, přitom v těžké situaci. "Byl trpělivý. Už jsem myslel, že mu puk uteče, ale dosáhl na něj a udělal to pěkně," líčil překonaný kanadský gólman Matt Murray, dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem. „Musíme se nachystat na další zápas," pravil smířeně se situací trenér Kanady Alain Vigneault.

Zato Finové hned na úvod zažívali radost. "Předvedli jsme týmový výkon. Povedl se nám začátek a celý zápas jsme bojovali. Je to pro nás skvělý výsledek, protože máme v týmu hodně hráčů, kteří jsou na mistrovství světa poprvé. Máme ale kvalitní tým," dodal útočník Marko Anttila.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články