Hlavní obsah

Teď jsou divná pravidla. Při coach challenge vždycky trnu, připustil Frolík po vítězné brance

Bratislava

Byl při úvodním vystoupení českých hokejistů na bratislavském ledě k neudržení. Dobře bránil, rval se o prostor před brankou a nakonec dal Michael Frolík i vítězný gól českých hokejistů při strhující bitvě se Švédy na úvod MS. Vší silou napálil puk do sítě po 33 vteřinách třetí části a definitivně tím převrátil zápas na stranu národního týmu.

Je to fajn, ale nesmíme se po prvním vítězství uspokojit, varuje Michael FrolíkVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Švédové neudrželi emoce a my to zvládli s bravurou, hodnotí úspěšný vstup do MS Miloš Říha

Překvapilo mě množství šarvátek, že do nás Švédové tak šli, říká Patrik Bartošák

Dvougólový střelec Jakub Vrána. Tenhle kluk patří ke světové extratřídě, chválí ho Jan Kovář

Věřil jste, že váš gól bude platit, když Švédové uplatnili coach challenge?

Teď jsou taková divná pravidla ohledně kontaktu s gólmanem. Když se rozhodčí jedou koukat na záznam, vždycky trnu, jestli jo nebo ne. Nakonec to pro nás dopadlo dobře, i když Dominik Simon v brankovišti asi nějak ležel. Byla tam právě od něj parádní práce, hodil mi puk na prostředek, já Vorasovi a pak se to zase dostalo ke mně, tak jsem se přes hromadu těl snažil dostat puk do švédské sítě.

Bylo pak znát, že tímto nastal definitivně zlom ve vývoji duelu?

Prvních deset minut utkání bylo od nás výborných, zaslouženě se vedlo, pak jsme to ale dovolili Švédům otočit i tím, že jsme trošku polevili. Dali nám na začátku druhé třetiny rychle dva góly, o to důležitější pak bylo naše vyrovnání ve chvíli, kdy nás dost mačkali a byli na koni. Do třetí třetiny ale vletěla naše lajna parádním střídáním, a pak už jsme to nepustili z ruky.

Jak moc vám pomohla bouřlivá atmosféra v hledišti, kde měli čeští fanoušci drtivou převahu?

Diváci nás nakopli, o tom není sporu. Co si pamatuju, i před těmi osmi lety byla vždycky parádní kulisa. Je super, když lidi mančaft takhle ženou, snad je to bavilo. Ale zvládli jsme jen jeden zápas, musíme zůstat s pokorou i pro další. Pořád je na čem pracovat, už v sobotu večer přijdou nevyzpytatelní Norové.

Reklama

Související témata: