Hlavní obsah

Na českou soupisku přibylo další jméno, posila z Dallasu se zpozdí

Bratislava
Aktualizováno

Na soupisku národního týmu pro MS byl v sobotu zapsán útočník Hynek Zohorna, který ve večerním duelu proti Norům nastoupí na křídle čtvrté formace s bratrem Tomášem a Michalem Řepíkem. K hokejové reprezentaci se zatím nepřipojila útočná posila z Dallasu Radek Faksa, jenž do Bratislavy oproti původním předpokladům dorazí až v neděli.

Faksa v sobotu ještě nepřijede. Proč? A kdo další byl dopsán na soupisku? Video: SPORT.CZ

 
Článek

„Trenéři mi to oznámili před rozbruslením. Těším se moc," zářil štěstím Hynek Zohorna. Na světovém šampionátu přitom zažije velkou premiéru. „Zápas s Nory musíme odehrát stejně jako v pátek se Švédy, hlavně hrát dobře do obrany a vypomáhat gólmanům," připomněl 28letý křídelník, který cenné vítězství nad výběrem Tre Kronor sledoval pouze z hlediště.

„Potil jsem se na tribuně za kluky. Zápas se mi ale hrozně líbil, byl parádní od první minuty a k tomu fantastické publikum," usmíval se.

Zamotanou situaci kolem Radka Faksy, který měl původně už v sobotu s Nory hrát, objasnil až generální manažer Petr Nedvěd pro Českou televizi. „Faksa měl potíže při zdravotní prohlídce v Dallasu, nakonec jsme se ale domluvili tak, že do Bratislavy přiletí v neděli, ale s ohledem na jeho zdravotní stav tady dostane prostor k doléčení a hrál by nejdřív až ve čtvrtek proti Lotyšům," prohlásil Nedvěd. Faksův problém by měl spočívat v pohmožděném rameni.

V neděli má dorazit do Bratislavy i třetí brankář Pavel Francouz, a pokud budou obě zbývající posily z NHL zapsané na soupisku, zůstanou volná už jen dvě místa, na která čekají v dějišti turnaje tři kandidáti. Obránce Petr Zámorský a útočníci David Tomášek s Robinem Hanzlem.

Reklama

Související témata: