Hlavní obsah

Bartošákova největší výhra přišla už před zápasem. Aplaus sklidil i jako náhradník

Bratislava

Seděl při sobotním večerním utkání českých hokejistů s Nory na střídačce jako náhradní gólman a ve tváři se mu zračila únava z toho, co všechno si od pátečního večera prožil. Patrik Bartošák si přesto vysloužil mohutný aplaus více než devíti tisíc diváků v bratislavské hale, když moderátor oznámil, že se před pár hodinami stal otcem syna Damiana.

Je to smršť neskutečného štěstí. Ode dneška každý zápas věnuji synovi, říká čerstvý otec Patrik BartošákVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Když si k tomu přidá cenný skalp Švédů, byla to pro něj dvojitá dávka euforie. „Ohromný nával emocí. Teď už chápu, proč si každý rodič myslí, že jeho dítě je nejhezčí na světě. Ode dneška každý zápas, který budu chytat, věnuju synkovi," usmíval se český gólman, jenž ani nestihl vstřebat dojmy ze svého parádního výkonu na úvod šampionátu v pátek večer proti Švédům, když hodinu po půlnoci dostal zprávu, že přítelkyně začíná rodit.

„Praskla ji voda a bylo jasné, že už je to otázka hodin. Měl jsem příslib od trenérů, že když to nezasáhne do zápasového režimu, že mě k porodu na otočku pustí. Já jsem moc rád, že mi vyšli vstříc, byli jsme všichni připraveni a kustod Filip Ondráček mě autem vezl bleskově do Ostravy," vykládal Bartošák, jenž se cestou bál, jestli všechno stihne.

Češi rozstříleli Nory a týmu stoupla sebedůvěra

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Do porodnice dojel včas. „Vše podstatné se na sále odehrálo mezi šestou a desátou hodinou ráno a smekám před Dominikou. Držel jsem ji za ruku, až mě ji bylo líto, fakt si porod dost protrpěla, ale klobouk dolů. Dalo jí to zabrat, ale byla naprosto úžasná. Opravdu klobouk dolů před ní a obrovská vděčnost z mé strany," přibližoval Bartošák. „Když malej konečně přišel na svět a já ten uzlíček držel poprvé v náručí, zaplavila mě doslova smršť pocitů, euforie, štěstí a radosti," přibližoval gólman, jehož potomek měřil 51 centimetrů a vážil 3,46 kg.

Ondráček se mezitím alespoň trochu prospal v gólmanově bytě, aby byl svěží na cestu zpátky. „Dal jsem mu klíče, aby si mohl alespoň chvíli zdřímnout. Když jsem mu pak volal, že to je za námi a s malým jsem se dostatečně vymazlil, tak mě zase vyzvedl v porodnici a odvezl mě zpátky do Bratislavy," líčil Bartošák.

Dvě hodiny před zápasem se gólman navlékl do výstroje, ale jen jako náhradník. Hned v kabině nadšeně přijímal gratulace od spoluhráčů i realizačního týmu. „Všichni kolem měli radost, jak to dopadlo. Zkušení otcové mi už předem radili, ať si porod nenechám ujít, že půjde o zážitek, za který budu vděčný celý život. Jsem moc rád, že jsem to nezmeškal," dodal Bartošák, jenž věděl, že se musí vrátit do večerního zápasu.

Foto: Sport.cz

Patrik Bartošák informuje na svém instagramu o narození syna.

V dějišti MS jsou teď pouze dva čeští gólmani. Avizovaná posila ze zámoří Pavel Francouz má přiletět až v neděli, a tak si úspěšnou premiéru na MS odbyl Šimon Hrubec. „Od rána jsem tušil, že na 95 procent půjdu do branky. Patrik ale dnes zažil největší svoji výhru, možná si to ještě neuvědomuje," líčil Hrubec, jenž se z pozice trojky nečekaně posunul do role hlavního gólmana, alespoň pro sobotní večer.

„Nakonec to celé mělo naprosto nejlepší scénář pro všechny. Za poslední dva dny jsem spal tak sotva tři hodiny, už se těším do postele. Spojil jsem se s trenéry, když jsme se vraceli zpátky z Ostravy. Řekli jsme si, jak na tom jsem a nejlepší volbou bylo, abych do té branky proti Norům nešel a místo mě to odchytal Šimon," tvrdil Bartošák.

„Mojí nejdůležitější prací teď bude, abych se zkoncentroval pro další zápas, na který do branky vlezu. A abych tam šel s čistou hlavou a soustředil se naplno na hokej. Myslím ale, že to takový problém nebude, musím to vzít jako profík," říkal Bartošák a na otázku, jestli už stihl přemýšlet, jestli z Damiana bude také hokejista, se jen usmál. „Malému budu asi chvíli tajit, že táta hraje hokej a až vyroste, nechám mu, ať si vybere sám, co ho bude v životě bavit," řekl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články