Hlavní obsah

Hrubec včas ošoupal rez a na konci vítězné premiéry měl husí kůži z diváků

Martin Kézr (Bratislava)Právo

Dva týdny od extraligového finále, v němž dotáhl Třinec k titulu, Šimon Hrubec nechytal a na hokejovém MS v Bratislavě byl připraven na roli trojky. Jenže Bartošákův sobotní odjezd k porodu a nepřítomnost ze zámoří teprve očekávaného Francouze zamotala jeho příběh tak, že 27letý gólman musel odchytat zápas proti Norsku.

Že budu proti Norům chytat, jsem se dozvěděl ráno, prozradil Šimon HrubecVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Michael Frolík svým druhým gólem definitivně zlomil odpor Norů. Cenu mu předával Jaromír Jágr

České vítězství nad Norskem sledoval Jaromír Jágr. Co na jeho vzkaz řekl Miloš Říha?

Češi rozstříleli Nory a týmu stoupla sebedůvěra

Je to smršť neskutečného štěstí. Ode dneška každý zápas věnuji synovi, říká čerstvý otec Patrik Bartošák

Zvládl to výborně. „Celou dobu říkám, že chytání je ohromně o štěstí. Abyste se dostal do brány na mistrovství světa, tak musíte mít fůru štěstí. Pro mě je ta vítězná premiéra na jasně nejsladší ze všech sedmi utkání, které jsem v reprezentaci mohl odchytat," tvrdil Hrubec.

Když ráno zjistil, že Bartošák je u porodu, tak hned vytušil, co přijde. „Trenéři mi řekli, ať se připravím na zápas, ale stejně pak bylo znát, že jsem delší dobu nebyl v zápasovém rytmu. Ze začátku jsem byl zavařený jako blázen. Potom jsem ale naštěstí včas ošoupal gólmanskou rez," líčil.

Český tým vedl už 2:0, když Hrubec při norské přesilovce inkasoval z první pořádné střely na branku. „Pak mě jich pár naštěstí potrefovalo. Když jsem si snad šestkrát v krátkém časovém úseku sáhnul na puk, už jsem se cítil lépe. Začaly mi fungovat nohy, už jsem se i rozdýchal pořádně," připustil. Uklidňující pro něj byl také pohled na českou gólovou produktivitu. „Když jsem viděl, jak to tam klukům padá, tak to pro mě byla komfortní pozice, že mužů i něco pustit," usmál se rodák ze šumavského Vimperku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Šimon Hrubec v akci při utkání s Norskem na MS.

Brzy nebylo o českém vítězství nad Nory pochyb. „Za každého stavu se snažím koncentrovat, ani nesleduju časomíru, ale když hlasatel oznámil poslední dvě minut, podíval jsem se do hlediště a měl úplně husí kůži, jak tam všichni skákali. Chtěl bych českým i slovenským divákům poděkovat, v lepší atmosféře jsem nechytal," řekl Hrubec, jenž nebyl v brance ani tolik nervózní jako o den dřív na střídačce při vítězné bitvě se Švédy.

„I když jsem nechytal, atmosféra na mě ohromně dolehla. Říkal jsem si, ty brďo, to je MS, na to jsi koukal vždycky jen v televizi. Objezdil jsem všechny evropské tour, ale s mistrovstvím to nejde vůbec srovnat a v Bratislavě je to naprosto úžasné ještě tou diváckou kulisou. Protože pokud nebudeme hrát proti Slovákům, tak tady vždycky budeme doma my," uvažoval Hrubec, který v sobotu na poslední chvíli sháněl lístky pro dlouholetého parťáka z branky Ocelářů Petera Hamerlíka. „Nechtěl si nechat ujít můj start na mistrovství. Mezi námi už jsou taková rodinná pouta a byl jsem rád, že mě přijel podpořit," usmál se.

Reklama

Související témata: