Hlavní obsah

Bratislavská hala na nohou! Jarda Jágr, skandovali fanoušci. Co legenda řekla Frolíkovi?

Bratislava

Tento okamžik rozpoutal v bratislavské hale extázi. Do konce druhé třetiny zbývalo pouhých šest vteřin, čeští hokejisté drželi nad Nory pohodlné vedení a spokojení fanoušci se chystali na přestávkové občerstvení. Pak se však na videokostce nad ledem objevil Jaromír Jágr a v hledišti vypuklo veliké nadšení.

České vítězství nad Norskem sledoval Jaromír Jágr. Co na jeho vzkaz řekl Miloš Říha? Video: SPORT.CZ

 
Článek

Diváci přivítali slavného útočníka, který přijel národní tým povzbudit přímo do dějiště světového šampionátu, mohutným aplausem. Hlasitě skandovali jeho jméno a usměvavý křídelník jim rukou pokynul. „Super, že tady mohl být. Je vidět, jak ho fanoušci milují," usmíval se Michael Frolík.

Křídelník elitní české formace přispěl k sobotnímu triumfu nad Seveřany (7:2) hned dvěma trefami a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Cenu mu předal právě Jágr, který si s 31letým útočníkem zahrál v reprezentaci a před osmi lety spolu na MS právě v této hale oslavovali bronzové medaile.

Michael Frolík svým druhým gólem definitivně zlomil odpor Norů. Cenu mu předával Jaromír Jágr

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Vzpomínky samozřejmě jsou. Víme, co Jarda tehdy předvedl ve čtvrtfinále proti Američanům (nasázel hattrick). Bylo to pro mě trochu speciální, když mi taková legenda předává cenu. Říkal mi, že mě rád vidí a že nám přeje hodně štěstí. Ať makáme dál," vykládal forvard Calgary, jenž se s olympijským šampionem z Nagana potkal před rokem a půl také v kabině Flames, za něž Jágr odehrál 22 utkání s bilancí gólu a šesti asistencí.

„Měl jsem tam možnost ho poznat blíž," připomněl kladenský odchovanec. Frolík však nebyl rozhodně sám, komu přítomnost dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru vyvolala úsměvy ve tváři. Třeba i kouči Miloši Říhovi, kterého stejně jako všechny hráče přišel po bitvě s Nory pozdravit do kabiny. Reprezentačnímu trenérovi navíc při cestě do slovenské metropole ještě zanechal na svém facebookovém profilu žertovný vzkaz. „Zrovna projíždím hranice, bágl a hokejky mám s sebou, telefon na Říhu mám taky, ale zatím mi to nezvedá," napsal a přidal několik smajlíků. „Já jsem to nečetl. Ani nevím, že si bral bágl a hokejku," smál se Říha.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Utkání s Norskem sledoval také hokejista Jaromír Jágr (druhý zprava).

Reklama

Související témata: