Hlavní obsah

Gulaš na mistrovství světa? Napadlo mě to v noci, říká kouč Říha. Faksa konečně dorazil

Bratislava
Aktualizováno

Znělo to nejdřív jako vtip, že se k reprezentaci v Bratislavě připojil 31letý útočník Milan Gulaš z Plzně, jenž se v polovině dubna omluvil z přípravného kempu kvůli zdravotním potížím. Kouč Miloš Říha ale šokující zvěst potvrdil s tím, že šlo o jeho okamžitou intuici. „V noci mě napadlo jméno Gulaš, tak jsem mu zavolal a on souhlasil, že to zkusíme,“ prozradil reprezentační trenér.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Gulaš během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Beijer Hockey Games.

Článek

Nejlepší hráč letošní extraligy ale nemá oficiální akreditaci, takže trénuje ve slovenské metropoli individuálně mimo oficiální dějiště turnaje.

„Nachystal jsem si to jako takové malé překvapení. Uvidíme, jak na tom Milan bude, má delší herní pauzu, ale všechno je o férové dohodě mezi námi. Než sem přijel, tak mluvil i s Kovym a já se potom rozhodl to celé risknout s tím, že by nám mohl vylepšit přesilovku," líčil Říha.

Nastoupili jsme na Rusy s obrovským respektem, říká Miloš Říha. Dopíše na soupisku Milana Gulaše?

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Gulaš už potřetí během kariéry přijel do dějiště MS, ještě ale na šampionátu nehrál. Před devíti lety v Mannheimu i v roce 2014 v Minsku se nakonec nevešel na soupisku, a když se reprezentační smolař už nominoval na ZOH 2018, zranil se při generálce s Finy už v Koreji.

Faksa je v Bratislavě

Co bude s Gulašem letos, ale nechce Říha říct dřív než v sobotu. „Ještě mám v hlavě jednu myšlenku, jak mužstvo doplnit, kdyby v zámoří vypadlo San Jose," naznačil, že by se vůbec nebránil bleskovému přesunu Tomáše Hertla do dějiště šampionátu.

Já myslím, že nám nevadí, když si sednem trošku na prdel, říká kapitán Jakub Voráček

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Konečně je v Bratislavě také celkově už třináctá česká posila ze zámoří. Útočník Radek Faksa z Dallasu po prohlídce lékařem národního týmu a domluvě s fyzioterapeuty věřil, že bude schopen od čtvrtka hrát.

„Byl po play off dost zbitej, ale odpočinul si, tady ještě dva dny potrénuje a myslím, že zdravotní stav ramena mu normálně umožní hrát," řekl Říha.

Reklama

Související témata: