Hlavní obsah

Bartošák po prohře s Rusy: Vasilevskij ukázal, proč je kandidátem na Vezinovu trofej

Bratislava

V jeho tváři se zračil hluboký smutek. Brankář Patrik Bartošák sice vytáhl i proti hvězdami nabitým Rusům řadu skvělých zákroků, lapil 25 střel, první porážku českého národního týmu na světovém šampionátu ale neodvrátil.

Oba góly jsem mohl mít, říká Patrik Bartošák. Patrik byl proti Rusku fantastický, oponuje kapitán i trenérVideo: SPORT.CZ

 
Článek
Fotogalerie

Pálili jste jen do tyčí. Byla produktivita největší českou bolestí proti sborné?

Nebylo to naší produktivitou. Kluci se cpali do brány, jak to šlo. Snažili se, ale jejich gólman zkrátka zachytal tak, jak zachytal. Ukázal, proč je hlavním kandidátem na Vezinovu trofej v NHL a proč Tampa hrála celou sezonu skvěle. Kluci do toho dali všechno, ale bohužel nás zastavil Vasilevskij. To byl hlavní rozdíl a rozhodující moment.

Dvakrát jste inkasoval, jak jste viděl gólové situace?

Na to, že to byly tutové šance, jsem puk v obou případech skoro měl. Jeden se mi odrazil od kalhot, druhý od betonu. Škoda...

Silné Švédy jste zdolali, na Rusy nestačili. V čem se oba zápasy lišily?

Hráli jsme proti Rusům možná ještě lepší hokej než se Švédy, ve třetí třetině jsme je několikrát zavřeli v jejich pásmu. Ale bohužel ten gól jsme prostě nedali.

Sborná má našlapaný kádr. Dával jste si na někoho speciálně pozor?

Snažili jsme se hlavně zůstat mimo trestnou lavici. Měli jsme jenom dvě nebo tři oslabení, což je super proti Rusům. Jsou šikovní i při hře pět na pět nebo čtyři na čtyři.

V noci z pátku na sobotu jste toho kvůli přítomnosti u porodu moc nenaspal, jak jste se cítil v brance?

Nějaký deficit jsem měl, ale měl jsem dvě noci na to, abych to dospal. Cítil jsem se úplně v pohodě.

Reklama