Hlavní obsah

Dvě činnosti, v nichž Čechy tlačí bota. Trenéři požadují zlepšení od Simona s Chytilem

Bratislava

Pondělní první prohra na světovém šampionátu proti Rusku ukázala trenérům české hokejové reprezentace několik nedostatků, na kterých budou muset se svými svěřenci zapracovat. Těmi nejzásadnějšími jsou nefungující přesilovky a nízká úspěšnost na vhazováních u dvou centrů.

Český tým musí po utkání s Ruskem zapracovat na vhazování a přesilovkáchVideo: Sport.cz

 
Článek

„Vhazování trénujeme pořád, ale některým hráčům pořád dělají problémy," říkal den po nezdaru se sbornou asistent trenéra české hokejové reprezentace Robert Reichel, někdejší vynikající střední útočník.

Zatímco Jan Kovář s Tomášem Zohornou proti Rusům víc buly vyhráli, než prohráli, zbylí dva centři Dominik Simon a Filip Chytil měli úspěšnost vyhraných buly slabou - útočník Pittsburghu 35 procent, benjamínek týmu dokonce ještě o deset procent nižší... „Věnujeme se tomu furt, povídáme si o tom, na ledě to ale hráči musejí odehrát sami," ví Reichel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Simon.

Ani přesilovky zatím nejsou silnou českou zbraní. Z jedenácti početních výhod ve třech zápasech využili Říhovi svěřenci jedinou; proti Norsku. S úspěšností 11 procent jim po pondělním programu patří až dvanácté místo, hůř jsou na tom jen Norsko, Dánsko, Velká Británie a Itálie.

Co všechno o vhazováních a přesilovkách řekl Robert Reichel, se dozvíte v přiloženém videu.

Reklama

Související témata: