Hlavní obsah

Omluva za slovenskou ostudu! Neakceptovatelné, napsali Kanadě, fanoušky už vyšetřuje policie

Košice

Reakce slovenského publika v Košicích, které neskouslo pro domácí hokejisty smolný závěr pondělního utkání na hokejovém mistrovství světa proti Kanadě, byla podle šéfa organizačního výboru šampionátu Igora Nemečka neakceptovatelná. Někdejší prezident slovenského hokejového svazu se výběru Javorového listu oficiální cestou omluvil.

Nejprve velká euforie, nakonec obrovský smutek zavládl v bratislavské fanzóněVideo: Sport.cz

 
Článek

Slovenští fanoušci po inkasovaném gólu v čase 59:59, v němž Kanada rozhodla o svém vítězství 6:5, zaházeli ledovou plochu plastovými lahvemi. Reagovali tak nejen na vstřelenou branku, ale i některé sporné momenty, které rozhodčí zápasu posoudili v jejich neprospěch.

Ve 33. minutě sudí po konzultaci s kolegou u videa neuznali gól Tatara kvůli kontaktu Pánika s gólmanem Murrayem v brankovišti, v závěrečné minutě duelu zase nevyhodnotili zákrok na Buce jako nedovolený a Kanada tak pokračovala v přesilovce, v níž o pár vteřin později rozhodla o výhře.

Když pak po utkání hrála vítězům kanadská hymna, doprovodili ji slovenští fanoušci v košické Steel areně pískotem.

„Na zápase jsem nebyl, ale tohle je totálně neakceptovatelné. Musíme přijmout výsledek, jaký je. Osobně jsem v úterý ráno napsal omluvný dopis vedení kanadské reprezentace za pískání během hymny, protože je to nepřijatelné v jakékoliv zemi. Věřím, že omluvu přijmou a že už se to nebude opakovat," uvedl v úterý Nemeček.

Zároveň informoval, že fanoušky, kteří na led vhazovali předměty, už vyšetřuje policie. Své šetření spustil i organizační výbor šampionátu, jelikož je zakázané pouštět na stadiony v Bratislavě a Košicích fanoušky s lahvemi.

„Máme striktní zákaz pouštět do hledišť v Bratislavě a Košicích fanoušky s lahvemi. Nyní vyšetřujeme, kdo tam ty diváky pustil a proč byly lahve v hledišti. Věřím, že už se to nebude opakovat," doufá Nemeček.

Reklama

Související témata: