Hlavní obsah

Kubalík věděl hned, s kým bude bydlet. Může za to i jeho maminka

kez (Bratislava)Sport.czPrávo

Jakmile útočník Dominik Kubalík zjistil, že by na světový šampionát hokejistů do Bratislavy mohl během turnaje dorazit z Colorada gólman Pavel Francouz, hned mu bylo jasné, že musí zase bydlet spolu. Tihle kluci se přes více než pětiletý věkový rozdíl znají od dětství.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Český hokejový reprezentant Dominik Kubalík slaví na mistrovství světa vstřelený gól do sítě Švédů s parťákem Janem Kovářem.

Článek

„Francík byl v Plzni velký kámoš s mým starším bráchou Tomášem, ještě k nim do party patřil další hokejista Kuba Jeřábek a já se jako malý capart neustále cpal mezi ně," vypráví 23letý Kubalík. Vazby dvou aktuálních reprezentantů jsou pak umocněné i společnou práci jejich maminek. Paní Francouzová totiž vede kosmetický salón v Plzni, kde Martina Kubalíková působí jako nehtařka a jelikož jsou obě oddanými fanynkami svých potomků, tak i zdi tamního kadeřnictví či prostor pro manikuru připomínají kariéry synů.

„Mají tam pověšené různé naše dresy," usmívá se Kubalík, který je už čtvrtým rokem po sobě na MS. V Moskvě 2016, ani v Paříži 2017 se šance nedočkal, naopak při loňské premiéře v Dánsku byl s bilancí 3+5 vůbec nejproduktivnějším z reprezentantů.

Český tým musí před Lotyšskem zapracovat na přesilovkách a vhazování

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Kanadskému bodování národního týmu kraluje i na probíhajícím šampionátu, když v soubojích se Švédy a Nory nasbíral 2+3. Jenže ani on nedokázal proti Rusům navázat na výborné výkony z úvodních dvou utkání turnaje. „Věděli jsme, že proti nám bude stát silný tým plný individualit. Chtěli jsme je přehrát dřinou a chytrostí, to se ale nepovedlo," mínil Kubalík.

Od prvního střídání cítil, že duel se sbornou nejde správným směrem. „Začali jsme se zbytečně velkým respektem, a když se trochu rozjelo, hráli jsme to pak hodně nahoru dolů, což proti Rusku nejde. Bohužel jsme neuplatnili to aktivní napadání, které platilo na předchozí soupeře a taky jsme místo přímé střely kolikrát ještě hledali někoho nesmyslnou přihrávkou," řekla hvězda švýcarského klubu Ambri-Piotta.

Dám si tady pár tréninků a uvidíme, jak tělo zareaguje, říká o svém případném startu na MS Milan Gulaš

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Elitního kanonýra štve, že zatím největší českou bolestí na turnaji jsou přesilovky. Z jedenácti využil národní tým jedinou a to proti Norům. „Je to špatný, musíme přesilovky zjednodušit. Chce to, aby beci pálili a my šli před branku pro dorážky. Zatím nám to ale takhle nejde," uvažuje Kubalík.

Trn z paty může hokejistům vytrhnout nečekaný příjezd Milana Gulaše. „Jsem rád, že tu je a jsem přesvědčený, že nám pomůže. Všichni víme, že Guly je skvělý hráč. Znám ho z Plzně, i v nároďáku jsme spolu odehráli pár zápasů, hlavně na sebe hodně slyší s Honzou Kovářem. Jestli mě trenéři nechají u nich v lajně, tak se moc těším," říká Kubalík.

Reklama

Související témata: