Hlavní obsah

Na českou soupisku pro MS přibudou další dvě jména. Půjde proti Lotyšům do branky Francouz?

Bratislava

Soupiska české hokejové reprezentace pro MS pomalu nabírá finální podobu. Trenéři na ni dopíšou obránce Petra Zámorského i útočníka Radka Faksu, který by měl nastoupit už ve čtvrtečním zápase proti Lotyšsku. Jedno místo zatím zůstane volné. Mezi tyčemi by se měl objevit opět Patrik Bartošák.

Faksa i Gulaš se cítí po tréninku s týmem dobře. Faksa už bude dopsán na soupisku, u Gulaše se čekáVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Posila z Colorada Pavel Francouz sice absolvoval s týmem další společný trénink, na svoji šanci si však ještě počká. „Do zápasu s Lotyši ještě nepůjde. Je to profík, znám ho z Litvínova. Ale hřiště je tady trochu jiné, jsou jiné úhly. Potřebuje trochu čas, aby si na to přivykl," tvrdil asistent trenéra Robert Reichel.

Na ledě byl ve středu s mužstvem také plzeňský křídelník Milan Gulaš. O jeho případném zařazení trenérský triumvirát teprve rozhodne. „Je zatím s otazníkem, ale každý den je lepší a lepší. Dnešní trénink absolvoval, jak měl. Potřebuje ještě jeden dva tréninky, aby mohl nastoupit. Zbylo by nám teď jedno volné místo na soupisce, do čtvrtka nebo pátku bychom ale chtěli mít už kompletní mužstvo," řekl olympijský vítěz z Nagana s tím, že v Bratislavě zatím stále zůstává i útočník David Tomášek.

Český tým musí před Lotyšskem zapracovat na přesilovkách a vhazování

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

V sestavě proti Lotyšům se už objeví Radek Faksa, jenž absolvoval první trénink s celým týmem. Na křídlech by měl mít Jakuba Vránu a Ondřeje Paláta. Reichel věří, že zámořská spolupráce se v utkání pozitivně projeví. „Všichni tři hrají v NHL a jsou na něco zvyklí. Mohli by šlapat jako lajna, ale ukáže nám to samozřejmě až zápas," řekl.

Národní tým čeká zítra na turnaji houževnatý soupeř, který má na kontě dva výhry nad Itálií (3:0) a Rakouskem (5:2), se Švýcarskem pak prohrál 1:3. „Bude to těžké. Měli jsme s nimi v minulosti těsné výsledky. Mají dobrou disciplínu a systém, který do nich kanadský kouč rve, se všichni snaží dodržovat. Viděli jsme je tady živě a nic lehkého nás nečeká," varuje Reichel.

Reklama

Související témata: