Hlavní obsah

Gulaš po prvním tréninku s reprezentací: Mám z toho fantastický pocit. Kdy nastoupí?

Bratislava

V malé hale byl ve středu jednou z ostře sledovaných postav. Útočník Milan Gulaš absolvoval s národním týmem v Bratislavě první společný trénink, po němž rozdával zářivé úsměvy.

Faksa i Gulaš se cítí po tréninku s týmem dobře. Faksa už bude dopsán na soupisku, u Gulaše se čekáVideo: SPORT.CZ

 
Článek

„Cítil jsem se výborně. Mám z toho úplně fantastický pocit. Hned mě to vtáhlo dovnitř," liboval si plzeňský hokejista, který byl do dějiště šampionátu narychlo povolaný a vzhledem k nedostatku akreditací se dosud připravoval na ledě spolu s asistentem trenéra Robertem Reichlem v bratislavské čtvrti Petržalka.

Kdy však bude připravený do hry, neprozradil. Ostatně tajemný byl i Reichel. „Milan je zatím s otazníkem, ale každý den je lepší a lepší. Potřebuje ještě jeden dva tréninky, aby mohl nastoupit," vykládal olympijský šampion z Nagana.

Český tým musí před Lotyšskem zapracovat na přesilovkách a vhazování

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Dvakrát po sobě nejproduktivnější hráč extraligy odehrál naposledy soutěžní zápas před měsícem, kdy jeho tým vypadl v sedmém semifinálovém duelu play off v Třinci. Tréninkový výpadek ale úspěšně dohání a nohy pomalu rozjíždí. „Čekal jsem to horší. Sám jsem z toho až překvapený. Uvidíme, jak se to vyvine," tvrdil.

V případě že 33letý křídelník obsadí poslední volné místo na soupisce, zažije premiéru na MS. A konečně prolomí smůlu na velkých reprezentačních akcích. V týmu by byl zároveň i nejstarším hráčem. „V kabině mě přijali v pohodě. Jestli jsem nejstarší nováček...Těch kluků, kteří jsou mladší, je tam dost. Prostě žádný problém nebyl. Naopak," usmíval se.

Radek Faksa v dějišti MS už trénoval. Jak to vypadá s jeho ramenem?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Reklama

Související témata: