Hlavní obsah

Dánové na MS přišli o největší hvězdu Ellera

Košice

Hokejisté Dánska přišli na mistrovství světa na Slovensku o svoji největší hvězdu. Po třech odehraných zápasech v základní skupině A tým opustil útočník Lars Eller z Washingtonu. Jeden ze dvou hráčů z NHL na dánské soupisce byl s trenéry domluvený, že s ohledem na svůj zdravotní stav v Košicích nastoupí právě jen do tří zápasů.

Foto: David W Cerny, Reuters

Dán Lars Eller se raduje z gólu proti Británii.

Článek

"Jsme v situaci, kdy je jen malé riziko, že bychom sestoupili," uvedl Eller pro TV 2 Sport. Vysvětlil, že na Slovensko přijel i přesto, že není zdravotně stoprocentně fit. "Můj odjezd může přinést i dobré věci. Mladí hráči budou mít větší zodpovědnost. Moje pocity jsou smíšené, ale teď potřebuji čas na uzdravení, léčbu a odpočinek," dodal Eller, který se vloni v dresu Capitals stal prvním dánským držitelem Stanleyova poháru.

Třicetiletý Eller je momentálně nejproduktivnějším dánským hráčem na turnaji, dosud nasbíral pět bodů za dvě branky a tři asistence. Seveřané jsou v tabulce skupiny A s pěti body čtvrtí, ještě je čekají souboje s Finskem, USA, Kanadou a Slovenskem.

Reklama

Související témata: