Hlavní obsah

Finský mladík válí na MS v hokeji. Přitom bojuje hned se dvěma závažnými zdravotními omezeními

Na ledě je na něm znát, jak moc ho hokej baví. A s pukem to opravdu umí. Finský talent Kaapo Kakko udivuje během letošního mistrovství světa odborníky, fanoušky a často i své protihráče svými fantastickými dovednostmi. Přitom se musí potýkat hned se dvěma onemocněními.

Foto: David W Cerny, Reuters

Finská hokejová hvězda Kaapo Kakko slaví se spoluhráč gól na mistrovství světa.

Článek

Podle zahraničního tisku Kakko trpí diabetem prvního typu a celiakií. Mladík si tak pečlivě musí hlídat stravu. Je pro něj nezbytné vyhýbat se všemu, v čem je lepek, od pečiva přes různé druhy sladkostí až po klasické těstoviny. Kvůli cukrovce si pak Fin musí aplikovat inzulín. Obě onemocnění byla Kakkovi zjištěna asi před pěti lety.

Přesto teprve osmnáctiletý útočník, v současné době ve službách Turku, válí. Na začátku roku vyhrál s finským národním týmem mistrovství světa juniorů a teď řádí i na seniorském šampionátu. V červnu ho navíc čeká draft NHL a svými výkony na mistrovství světa si hodně hlasitě říká o to, aby byl dost možná i jeho jedničkou.

I ve čtvrtek proti Dánům se finský mladík zase předvedl. Ve 26. minutě si pohrál s dánskou obranou a vstřelil už svůj šestý gól na turnaji.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články