Hlavní obsah

Češi, pozor! Švýcaři můžou na Říhovu družinu vytasit silný trumf

Bratislava/Praha

Hokejisté Švýcarska v úterý ve svém závěrečném utkání základní skupiny B na mistrovství světa v Bratislavě možná vytasí na Českou republiku velkou posilu z NHL. Trenérovi Patricku Fischerovi totiž přislíbil účast na šampionátu útočník Nino Niederreiter z Caroliny, která ve čtvrtek vypadla v semifinále Stanleyova poháru s Bostonem.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Útočník Caroliny Nino Niederreiter by rád posílil Švýcarsko na hokejovém mistrovství světa na Slovensku.

Článek

Šestadvacetiletý křídelník se nechal slyšet, že by do Bratislavy rád přicestoval. Pokud v klubu dostane svolení k účasti na turnaji, připojí se k národnímu týmu v pondělí a o den později by tak mohl zasáhnout do souboje s Čechy.

Niederreiter startoval už na pěti světových šampionátech, v letech 2013 a 2018 pomohl Švýcarům k zisku stříbrných medailí. Útočník, který byl v této sezoně NHL vyměněn z Minnesoty do Caroliny, hrál i na olympijských hrách v Soči v roce 2014, o dva roky později zase došel na Světovém poháru s Výběrem Evropy až do finále.

Pokud by Niederreiterův příjezd klapnul, získali by Švýcaři už šestou posilu z NHL. Ve výběru Helvétského kříže aktuálně figurují obránci Yannick Webber s Romanem Josim a útočníci Nico Hischier, Kevin Fiala a Sven Andrighetto.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články