Hlavní obsah

Itálie - Norsko 1:7První gól Italů na MS radost nepřinesl, Norsko soupeře deklasovalo

Praha

Hokejisté Norska porazili na mistrovství světa v bratislavské skupině B Itálii vysoko 7:1. Ještě po dvou třetinách přitom přikláněl body na jejich stranu pouze jediný gól, třetí třetinu ale opanovali jasně 6:1.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Hokejisté Norska se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Italové se dočkali alespoň prvního gólu v turnaji. Přesto zůstávají nejhorším týmem s nulovým ziskem ze šesti odehraných utkání a skóre 1:45. Nováček má přesto ještě naději na záchranu mezi elitou. V posledním utkání se Italové utkají s Rakouskem, před nímž je sice ještě nedělní souboj s českými hokejisty, ale zatím ještě ani oni v Bratislavě nebodovali.

Favorizovaní Norové sice střelecky jasně ovládli úvodní dějství (14:6), do velkých možností je ale pozorně hrající Italové nepouštěli. Na konci 11. minuty se naopak dostal do sóla útočník Miceli a vypálil, ale Holm Seveřany podržel. V 16. minutě šli Norové do vedení, když Lesundovu ránu dokázal dokonale k tyčce tečovat Reichenberg.

Bída Italů pokračovala

I v průběhu druhého dějství měli Italové příležitosti k ukončení dlouhého gólového půstu. Ve 23. minutě vzal na sebe Traversa zakončení přečíslení dvou na jednoho, ale Holm zůstal po jeho střele zápěstím neprůstřelný. Na druhé straně byl po polovině zápasu blízko druhému gólu Haga, puk mu ale u prázdné branky utekl. Její strážce Bernard pak parádním zásahem vychytal norskou hvězdu Patricka Thoresena.

Třetí třetina rozhodla. Trettenes v jejím úvodu přidal druhý gól Norů, Miceli však odpověděl už za 16 vteřin a Italové mohli takřka po 448 minutách slavit gól mezi elitou. Nebyl jim ale vůbec nic platný. O necelé dvě minuty později uklidnil Nory Haga, pak se prosadili ještě Lindström, Olden, Röymark a Espeland.

Norové mají jistotu záchrany, Italy čeká přímý souboj o udržení na závěr skupiny proti Rakousku. Šanci mají i v případě, že by Rakušané nečekaně porazili český výběr.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina B (Bratislava):
Itálie - Norsko 1:7 (0:1, 0:0, 1:6)
Branky a nahrávky: 43. Miceli (Helfer, S. Kostner) - 16. Reichenberg (Lesund, Martinsen), 42. Trettenes (M. Olimb, Valkvae Olsen), 44. Haga (Valkvae Olsen, Bonsaksen), 48. Lindström (Martinsen), 50. Olden (Holös, M. Olimb), 52. Röymark, 60. Espeland (Bull, Haga). Rozhodčí: Romasko (Rus.), Tufts (USA) - McCrank (Kan.), Nikulainen (Fin.). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 8872.
Itálie: Bernard - Trivellato, A. Hofer, McMonagle, Helfer, L. Zanatta, Tauferer - Gander, Andergassen, Traversa - Miceli, S. Kostner, Bardaro - Insam, Rosa, Ramoser - Deluca, Lambacher, Hochkofler. Trenér: Clayton Beddoes.
Norsko: H. Holm - Holös, Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull - Patrick Thoresen, M. Olimb, Olden - Valkvae Olsen, Haga, Trettenes - Martinsen, T. Lindström, Reichenberg - Roest, K. Forsberg, Röymark. Trenér: Petter Thoresen.

Reklama

Související témata: