Hlavní obsah

Rakousko - Česko 0:8Další střelecký koncert! Čeští hokejisté na MS zničili i Rakušany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Faksa 0 : 1
15. Kubalík 0 : 2
21. Simon 0 : 3
31. Řepík 0 : 4
31. Frolík 0 : 5
43. Řepík 0 : 6
45. Kolář 0 : 7
Záznam online reportáže

Jan Švanda (Bratislava)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Čeští hokejisté předvedli na mistrovství světa další střelecký uragán a po vítězství nad Itálií vyřídili i dalšího z papírově slabších soupeřů. Rakousko porazili 8:0, když dvakrát skóroval Michal Řepík. Gólem a dvěma asistencemi pomohl k triumfu i obránce Jan Kolář, jenž tak ozdobil svůj stý start v reprezentaci. Posledním soupeřem národního týmu v základní skupině B budou v úterý od 12.15 hodin Švýcaři.

Osm gólů a výhra super, ale nesmí se opakovat ta zbytečná vyloučení, ví Dominik KubalíkVideo: SPORT.CZ

 
Článek
Fotogalerie

Čeští hokejisté nastoupili do utkání s avizovanými sedmi beky, třinácti útočníky a opět s brankářem Francouzem. Ve čtvrté formace se po jednozápasové pauze objevili bratři Zohornové, jen z tribuny sledovali duel obránce Moravčík a forvard Chytil. Do druhé lajny k Faksovi a Vránovi se posunul Jaškin.

Češi se zakousli do outsidera od samého začátku. Zámorský s Gudasem se ještě zastřelovali, pak ale vybojoval za bránou puk Kolář, předložil ho Faksovi, jenž ranou pod horní tyč rozjásal nadšené diváky.

Michal Řepík opět změnil parťáky v útoku. Ale myslím, že to nebylo špatný, říká

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Obrovskou šanci na zvýšení skóre měl Tomáš Zohorna. Ve vlastním oslabení se řítil sám na Herzoga, jenže jeho bekhendový blafák rakouský gólman přečetl. Češi se druhého zásahu dočkali až v 15. minutě. Kolář zablokoval Herburgera, puk se následně dostal ke Kubalíkovi, jenž se prosmýkl před branku a po ledě zasunul bekhendem kotouč za Herzoga. Český tým měl střeleckou převahu a Rakušané hrozili jen v přesilovkách. Měli hned tři včetně dvojnásobné, která trvala 85 vteřin. Jenže Francouz v ní kryl ránu Pallestranga a efektně do lapačky i pokus Zwergera.

Říhovi svěřenci přečkali perné chvíle a na začátku druhé třetiny udeřili potřetí, když Simon před brankou usměrnil Voráčkovu nabídku. Favorit byl na koni. Kovář neuspěl, Zámorského dělovka zase prosvištěla kolem tyče. První početní výhodu si poté zahráli i Češi a byla hned dvojnásobná. Nejprve vyfasoval dvě minuty za držení Rauchenwald a o 35 sekund později ho následoval za sekání Hundertpfund. Navíc o minutu později ještě odešel na trestnou lavici Peter a Češi nabídnutou šanci využili.

Hráli jsme výborně, zasloužená nula, pochvaloval si Pavel Francouz

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Nejdřív z dorážky rozvlnil síť Řepík a po něm se do střelecké listiny zapsal také Frolík, jenž se bleskově zorientoval před brankou poté, co Herzog vyrazil dělovku Gulaše. Národní tým na ledě jasně vládl a vytvářel si další příležitosti. Rakušané vystrkovali růžky pouze sporadicky, před bránu si v závěru vyjel Obrist, jenže na Francouze nevyzrál.

Obraz hry se nezměnil ani v závěrečné části. Francouz se vyznamenal po střele Thomase Raffla. Na druhé straně ujel Řepík a nechytatelně uklidil puk pod horní tyč. Češi soupeře nešetřili. Před zraky dvojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké přidal sedmý gól Kolář a na 8:0 upravil přesnou střelou Vrána.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Česko - Rakousko 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Faksa (Kolář, Gudas), 15. D. Kubalík (Gudas), 21. Simon (J. Voráček, Hronek), 31. Řepík (Faksa, D. Kubalík), 31. Frolík (Gulaš, Hronek), 43. Řepík (D. Kubalík, Kolář), 45. Kolář (J. Voráček, Frolík), 46. J. Vrána (Jaškin, Faksa). Rozhodčí: Rantala (Fin.), Sidorenko (Běl.) - Jensen (Dán.), McCrank (Kan.). Vyloučení: 8:5. Využití: 2:0. Diváci: 9072.
Francouz - Hronek, D. Musil, Rutta, D. Sklenička, Gudas, Kolář, Zámorský - J. Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Faksa, Jaškin - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Řepík, T. Zohorna, Palát - H. Zohorna. Trenéři: Miloš Říha, Robert Reichel a Karel Mlejnek.
Herzog - Schlacher, Pallestrang, Schumnig, Unterweger, Peter, Strong - Haudum, Herburger, T. Raffl - Zwerger, Rauchenwald, Hofer - Ganahl, Hundertpfund, Baumgartner - Obrist, Cijan. Trenéři: Roger Bader, Alexander Mellitzer, Markus Peintner.

Reklama