Hlavní obsah

Konec! Hokejové Slovensko zhaslo, smutní tamní média

Probuzením ze čtvrtfinálového snu charakterizuje slovenský tisk výsledky své hokejové reprezentace na mistrovství světa v Košicích. Hráči výhodu domácího prostředí nevyužili a ani letos nepostoupí do vyřazovacích bojů, svými výkony ale nadchli fanoušky, napsal v pondělí tisk.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Smutek. Slovensko si čtvrtfinále na domácím MS nezahraje.

Článek

"Ani pošesté v řadě se slovenští hokejisté neprobojovali do čtvrtfinále. Podobně jako v roce 2011 nevyužili výhodu domácího prostředí. Slovenský tým si naposledy zahrál čtvrtfinále v roce 2013 pod vedením českého trenéra Vladimíra Vůjtka," připomněl list Šport a výkon hokejistů označil za solidní.

"Probuzení ze snu. Je konec. Hokejové Slovensko zhaslo," napsal list Pravda. "Situaci, kdy Slováci nemají šanci na postup ve vlastních rukou, ale naději jim dávají už jen hokejové propočty, důvěrně známe," dodal autor po nedělní výhře Američanů nad Němci, která osud slovenského celku zpečetila.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Brankář slovenské hokejové reprezentace Patrik Rybár v akci na mistrovství světa.

Deník také připomněl, že na tom nic nezmění ani poslední zápas pod vedením kanadského kouče Craiga Ramsayho na letošním MS proti dánskému výběru. A list Sme zmínil, že pokud Slováci Dány porazí, zakončí košickou skupinu s 12 body. A při současném modelu MS by se poprvé stalo, že dvanáct bodů nebude k postupu stačit.

"Naše hokejová naděje definitivně zhasla. Šampionát odstartoval náš výběr výborně vítězstvím nad USA, jenomže právě tento tým rozhodl i o tom, že nepostoupíme," hlásí na titulní stránce deník Plus jeden deň.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Slovenský útočník Libor Hudáček se snaží překonat britského gólmana Jacksona Whistlea.

"Kdo chce postoupit, s Německem neprohrává. Hokejisté USA nad ním zvítězili a rozhodli o tom, že pro slovenské hokejisty domácí šampionát skončí opět ve skupině," napsal list Sme. Zápas s Němci (2:3) ztratili Slováci v posledních dvou minutách, o dva dny dříve s Kanadou 1,8 sekundy před koncem.

Reklama

Související témata: