Hlavní obsah

Analytik Jágr ví, proč Češi rozdávají kotle

Vládne optimismus. Jinak to v téhle situaci ani nejde, i když ošidné klíčové chvíle play off se nezadržitelně blíží. I facebookové příspěvky Jaromíra Jágra jsou plné obdivu k českému týmu, který v téhle fázi MS na rozdíl od minulosti s lehkostí drtí slabší soupeře. „Sám si dávám otázku, proč zrovna letos,“ píše Jágr na Facebooku s plnou vážností, ale rozverně si pohrál s fotodoprovodem svého příspěvku. A je třeba mu dát za pravdu. Ano. Český národní tým vskutku rozdává kotle.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jaromír Jágr při utkání s Nory.

Článek

Celkem pět důvodů české přesvědčivosti na tomto MS vyjmenovává analytik Jágr: kvalitní tým, nad nímž je zřetelná nová trenérská vize, pak dobře poskládané útočné trojky, dobrý výběr lidí na přesilovky, sebevědomí a též zvětšená propast mezi elitou a ostatními týmy.

Výhra nad Rakušany (8:0) jej nijak nemohla překvapit, jasné vítězství nad Italy (8:0) tipoval téměř přesně - s tím, že to bude nejméně o sedm gólů.

Po výhře nad Lotyši (6:3) ještě pobavil příznačným videem. K poslednímu vítězství zase přidal obrázek kotle, ale na rozdíl od čekatelů na státní dotaci na toto zboží, nepovažují příjemci tenhle typ za až tak žádané zboží.

Reklama

Související témata: