Hlavní obsah

Norsko - Lotyšsko 1:4Lotyši porazili po obratu Norsko a skončili desátí

Hokejisté Lotyšska zdolali v souboji o konečné páté místo v základní skupině B na mistrovství světa v Bratislavě Norsko 4:1 a celkově skončili na turnaji desátí. Obrat z 0:1 zařídili brankami mezi 47. a 55. minutou Janis Jaks, Rihards Marenis a Ronalds Keninš. Norové obsadili 12. pozici.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Lotyšský útočník Rudolfs Balcers a gólman Elvis Merzlikins se radují po zápase s Nory.

Článek

V úvodním dějství neproměnili šance Meija a Indrašis a v 16. minutě při Batnově vyloučení šli do vedení Norové. Po Holösově přihrávce se trefil z levého kruhu přesně do protějšího horního rohu Merzlikinsovy branky Lindström.

Lotyši se dočkali v úvodu druhé části vyrovnání také v početní výhodě při Lesundově pobytu na trestné lavici. Balcers našel na levém kruhu Indrašise, který nedal šanci přesouvajícímu se Haukelandovi. Ve 33. minutě Norům pomohla tyč po Blugersově teči.

Ve 47. minutě tečoval Bonsaksen nešťastně Jaksův pokus a Lotyši otočili stav zápasu. Za 56 sekund zvýšil z úniku střelou na Haukelandovu vyrážečku Marenis. V 55. minutě se odrazil puk k levé tyči před odkrytou branku ke Keninšovi, který dovršil výsledek.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina B (Bratislava):
Norsko - Lotyšsko 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 16. T. Lindström (Holös, Martinsen) - 23. Indrašis (Balcers, Blugers), 47. Jaks (Balinskis, Indrašis), 48. Marenis (A. Kulda, Balcers), 55. Keninš (Indrašis). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Rantala (Fin.) - Lazarev (Rus.), Malmqvist (Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 8965.
Norsko: Haukeland - Holös, Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Kasastul - Patrick Thoresen, M. Olimb, Olden - Martinsen, T. Lindström, Reichenberg - Roest, K. Forsberg, Röymark - Haga, Trettenes. Trenér: Petter Thoresen.
Lotyšsko: Merzlikins - Cibulskis, Freibergs, Balinskis, Jaks, A. Kulda, Sotnieks, Zile - Balcers, Darzinš, Blugers - Roberts Bukarts, Indrašis, Keninš - Meija, Rihards Bukarts, Bičevskis - Batna, Dzierkals, Gegeris - Marenis. Trenér: Bob Hartley.

Reklama

Související témata: