Hlavní obsah

Milionová akce. Fanoušci podpoří hokejisty v cestě do finále MS na Staromáku

Aktualizováno

Zpátky na Staroměstské náměstí. Ve čtvrtek česká hokejová reprezentace postoupila do semifinále mistrovství světa, když porazila v Bratislavě Německo 5:1. Před sobotní bitvou se fanoušci mohou sejít na proslulém místě, kde se fandí při významných akcích. Za pár hodin taková bude, Češi budou bojovat o finále světového šampionátu s Kanadou. Zápas začíná v 19:15.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační snímek fanoušků ze Staroměstského náměstí.

Článek

„Poprvé od roku 2015 jsme v semifinále MS v hokeji a to znamená, že se sejdeme v Praze na Staroměstském náměstí! Fanoušci národního týmu, máte se na co těšit! Staroměstské náměstí zase ožije hokejem. Díky magistrátu hlavního města Prahy se tam bude na velkoplošné obrazovce živě promítat sobotní semifinále i nedělní bitva o medaili. Buďto zlatou, nebo bronzovou. Přijďte fandit!" zve český národní tým všechny příznivce hokeje.

Zvládnout čtvrtfinále, to je zlomový bod. Pokud se uspěje, jde se fandit na Staroměstské náměstí. "Akce vyjde na 1 136 000 korun bez DPH a město ji zaplatí ze svého rozpočtu. Při této příležitosti budou na místě zvýšená bezpečnostní opatření," řekl ČTK mluvčí radnice hlavního města Vít Hofman.

Tento prostor je tradičním místem oslav úspěchů českých sportovců. Zde se slavil historický triumf na olympiádě v Naganu v roce 1998 nebo poslední zlato na mistrovství světa v roce 2010. Loni v únoru pak na náměstí čtyři tisíce fanoušků přivítaly dvojnásobnou olympijskou vítězku Ester Ledeckou a stříbrnou medailistku z Pchjongčchangu Martinu Sáblíkovou.

Jaká bude nálada na Staromáku letos?

Ester Ledecká na Staromáku

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Reklama

Související témata: