Hlavní obsah

Němci mají v nominaci na MS tři posily z NHL včetně Draisaitla

Berlín

Hokejisté Německa mají v pětadvacetičlenné nominaci na mistrovství světa na Slovensku tři posily z NHL a jedenáct stříbrných medailistů z loňských olympijských her v Pchjongčchangu. Z nejlepší ligy světa může finský trenér Toni Söderholm počítat s hvězdou Edmontonu Leonem Draisaitlem, dalším útočníkem Dominikem Kahunem z Chicaga a obráncem Korbinianem Holzerem z Anaheimu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Němečtí hokejisté se radují z gólu v přípravném zápase proti Česku.

Článek

Třiadvacetiletý Draisaitl byl v uplynulé sezoně NHL s 50 brankami druhým nejlepším střelcem za Rusem Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu (51 gólů) a se 105 body z 82 utkání se zařadil na čtvrté místo produktivity. Celkem má syn bývalého trenéra Českých Budějovic, Hradce Králové a Pardubic Petera Draisaitla na kontě v NHL 351 utkání a 312 bodů (125+187). Ve 13 duelech play off přidal 16 bodů (6+10).

Na mistrovství světa se Draisaitl představí popáté, k postupu na úspěšnou olympiádu Německu pomáhal jen v kvalifikaci v září 2016. NHL totiž své hráče do Koreji nepustila. Hned poté si trojka draftu z roku 2014 v barvách Výběru Evropy zahrála finále na Světovém poháru v Torontu.

Stejně starý Kahun, pocházející z Plané u Tachova, má za sebou první sezonu v NHL. Jako nedraftovaný volný hráč podepsal jeden z členů kádru z Pchjongčchangu dvouletou dvoucestnou smlouvu s Chicagem a vydal se do NHL z Mnichova. Za Blackhawks sehrál všech 82 utkání a nasbíral 37 bodů za 13 gólů a 24 přihrávek.

Jednatřicetiletý Holzer v této sezoně nastoupil za Anaheim ve 22 zápasech a připsal si čtyři body za gól a tři asistence. Působil také na farmě v San Diegu v AHL. V NHL má bývalý hráč Toronta na kontě celkem 157 utkání a 23 bodů (5+18), v pěti duelech play off nebodoval.

Na historickém úspěchu pod pěti kruhy se loni podíleli vedle Kahuna také obránci Jonas Müller z Eisbären Berlín, Moritz Müller z Kolína nad Rýnem a Yannic Seidenberg s útočníky Yasinem Ehlizem, Patrickem Hagerem, Frankem Mauerem z EHC Mnichov, Matthiasem Plachtou z Mannheimu, Gerritem Fauserem z Wolfsburgu, Marcelem Noebelsem z Eisbären a Leonhardem Pföderlem z Norimberku.

S výjimkou tria posil z NHL nehraje v německé DEL už jen třiadvacetiletý útočník Marc Michaelis, jenž působí na Minnesota State University v NCAA. Z NHL má vedle Holzera, Draisaitla a Kahuna zkušenosti také gólman Niklas Treutle z Norimberku, který se v sezoně 2015/16 představil ve dvou zápasech v dresu Arizony.

Premiéru na velké mezinárodní akci si mohou odbýt gólman Dustin Strahlmeier ze Schwenningenu a v obraně osmnáctiletý benjamínek týmu Koritz Seider z Mannheimu, Marco Nowak z Düsseldorfu a čtyřiatřicetiletý Benedikt Schopper z Straubingu. Z útočníků mohou debutovat Schopperův klubový spoluhráč Stefan Loibl a Lean Bergmann z Iserlohnu.

Posledním zúžením kádru neprošli obránce Fabio Wagner z Ingolstadtu a útočník Fabio Pfohl z Kolína nad Rýnem.

Do šampionátu vstoupí Němci v sobotu v 16:15 proti nováčkovi elitní skupiny Velké Británii a v dalších duelech skupiny A v Košicích budou hrát s Dánskem, Francií, domácím Slovenskem, Kanadou, Spojenými státy americkými a Finskem.

Nominace Německa na mistrovství světa v Košicích a Bratislavě (10.-26. května):
Brankáři:
Mathias Niederberger (Düsseldorf)
Dustin Strahlmeier (Schwenningen)
Niklas Treutle (Norimberk)
Obránci:
Denis Reul
Moritz Seider (oba Mannheim)
Jonas Müller (Eisbären Berlín)
Moritz Müller (Kolín nad Rýnem)
Marco Nowak (Düsseldorf)
Yannic Seidenberg (EHC Mnichov)
Benedikt Schopper (Straubing)
Korbinian Holzer (Anaheim/NHL)
Útočníci:
Yasin Ehliz
Patrick Hager
Frank Mauer (všichni EHC Mnichov)
Markus Eisenschmid
Matthias Plachta (oba Mannheim)
Lean Bergmann (Iserlohn)
Gerrit Fauser (Wolfsburg)
Stefan Loibl (Straubing)
Marcel Noebels (Eisbären Berlín)
Leonhard Pföderl (Norimberk)
Frederik Tiffels Kolín nad Rýnem)
Marc Michaelis (Minnesota State University/NCAA)
Leon Draisaitl (Edmonton/NHL)
Dominik Kahun (Chicago/NHL)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články