Hlavní obsah

Zadina už úřaduje v Detroitu a dostává se mu chvály: Nesmírný pracant, chce zanechat dojem

Detroit/Praha

Oficiálně sice kemp pro mladé hokejisty Detroitu odstartoval až v úterý, jenže český útočník Filip Zadina se v tréninkové hale Rudých křídel proháněl na ledě už o den dřív. A šestka letošního draftu NHL už na šéfy Red Wings stačila udělat dojem.

Foto: Michael Ainsworth, ČTK/AP

Český talent Filip Zadina zamířil z 6. pozice na draftu do Detroitu.

Článek

Svoje měl jen brusle, jinak si musel zvykat na zcela nové vybavení. Ani to ale Zadinu neodradilo, aby s denním předstihem začal polykat tréninkové dávky.

„Nějakou dobu už jsem na ledě nebyl, tak jsem teď chtěl být dobře připravený," vysvětluje Zadina svou volbu. „První dva tréninky jsem se cítil trochu divně, protože jsem neměl svou výstroj. Musel jsem si zvykat na nové chrániče i hokejky. Ale bude to lepší a lepší," prohlásil pardubický odchovanec.

Ředitel hráčského rozvoje Detroitu Shawn Horcoff, který ještě před dvěma lety v NHL působil jako hráč a celkově v ní odehrál přes tisícovku zápasů, má ze Zadiny velmi dobrý dojem.

„Za těch pár dní, co jsem se pohyboval okolo něj a mluvil s ním, jsem zjistil, že je nesmírný pracant. Chce zanechat dojem. Samozřejmě je zklamaný, z jaké pozice byl draftovaný, což je ale pro nás (Detroit) úchvatné," připouští Horcoff, že si Detroit nebyl jistý, že až na něj jako šestého v pořadí letošního draftu vyjde řada, bude Zadina stále k dispozici.

„Je sebevědomý, že dokáže dávat góly, v což doufáme i my. Přesně to totiž potřebujeme," avizuje Horcoff.

Zadina: Musím dokázat, že jsem dobrý hráč

Detroit už se nechal slyšet, že Zadina dostane dostatečný prostor na to, aby během kempů trenéry přesvědčil, že si zaslouží zůstat v prvním týmu i na startu nové sezóny.

„Je pěkné to slyšet, ale budu se muset předvést na ledě. Musím dokázat, že jsem dobrý hráč a šanci být v týmu si zasloužím," uvědomuje si Zadina, jenž v minulém ročníku nastupoval v juniorské QMJHL za Halifax a v 57 zápasech posbíral 82 kanadských bodů.

„Šanci zůstat v prvním mužstvu Detroitu mám, tak se jí musím chopit a hrát svůj nejlepší hokej. Musím být připravený na všechno, bude to totiž náročné. Když ale budu hrát svůj hokej, zůstanu trpělivý a budu makat, bude to dobré. Na své hře neplánuju nic zásadního měnit, jen chci být lepší," plánuje si český talent.

Reklama

Související témata: