Hlavní obsah

Nečas se dočkal pochvaly v Carolině. Věří si a přidal kila

Praha

Vrátil se na místo činu, tam, odkud bude dobývat slavnou NHL. Hokejový útočník Martin Nečas je zpět v přípravě Caroliny, kde se na nováčkovském kempu sešel také s Andrejem Svěčnikovem, kterého si klub letos vybral jako druhého na draftu nadějí. Na seznamovací přípravě se sešlo 28 hráčů, kteří dorazili do Raleighu v úterý a poprvé se potkali na společné večeři. Druhý den je čekal trénink i vaření.

Foto: Twitter: Carolina Hurricanes

Martin Nečas vyjel na led v dresu Caroliny.

Článek

„Získal jsem pár kilogramů, trochu jsem narostl. Mám pocit, že to je lepší než minulý rok. Teď je mým cílem probojovat se do týmu, udělám pro to všechno. Snažím se připravovat tvrdě každý den. Jdu za svým snem," řekl pro klubové stránky devatenáctiletý český forvard.

Nečase si Carolina vybrala loni jako celkově dvanáctého v pořadí. V minulé sezóně lehce nakoukl do NHL, odehrál jeden zápas, poté se vrátil do Brna, kde nakonec s Kometou slavil titul. Teď má jasný cíl - nejslavnější hokejová liga světa.

Testy, tréninky, vaření, tmelení kolektivu a poznávání charakterů jednotlivých hráčů, to je cílem kempu. Nečas už má zkušenosti z minulého roku a situace je pro něj o něco jednodušší, zahraniční novináři mu pochválili i lepší angličtinu.

Nečas chválil nového spoluhráče

„Vyrostl, jeho hra se viditelně zlepšila. Je mnohem jistější než loni," chválil českého reprezentanta trenér Rod Brind' Amour.

Nečas a Svěčnikov jsou nadějemi klubu, také se spolu potkali na ledě, stali se i spolubydlícími. „Musíte být opatrní, když na osmnáctiletého kluka naložíte příliš velká očekávání," je obezřetný kouč směrem k ruské naději.

„Jsme přátelé, bavili jsme se o všem, řekl mi něco z jeho zkušeností z minulé sezóny, když byl tady. Je to legrace, že jsem tady s ním," byl uvolněný Svěčnikov.

„Už jsme přátelé. Je to dobrý bruslař a střelec. Jeho střela je opravdu dobrá, myslím, že je připraven na NHL," ohodnotil svého budoucího spoluhráče Nečas.

Který z nich se výrazněji prosadí v následující sezóně NHL?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články