Hlavní obsah

Paráda! Kaut podepsal v Coloradu smlouvu na tři roky, Kovář míří za moře z KHL

Colorado/Praha

Hotovo. Další český hokejista se může těšit na působení v zámoří. Osmnáctiletý český útočník Martin Kaut podepsal v Coloradu tříletý nováčkovský kontrakt. Talentovaného hráče, jenž působil v Česku v Pardubicích, si vybrala organizace Avalanche při červnovém draftu v Dallasu. Do NHL by se měl brzy stěhovat podle všeho i Jan Kovář, jeden z nejlepších útočníků posledních let v KHL. Podle zpráv ze zámoří má o jeho služby zájem několik klubů, hráč se zatím ale na kontraktu nikde nedohodl. Poprvé v NHL mění dres obránce Andrej Šustr. Po šesti sezónách v Tampě Bay se stěhuje do Anaheimu, s nímž podepsal roční smlouvu.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Martina Kauta si jako 16. hráče draftu vybralo Colorado.

Článek

Osmnáctiletý Kaut byl během draftu vybrán jako šestnáctý v pořadí, zahrál si na juniorském mistrovství světa v Buffalu. Tam zaznamenal sedm kanadských bodů (dva góly a pět asistencí). V zámoří si každopádně už udělal dobré jméno.

"Martinova hraje je komplexní. Hraje dobře směrem dopředu i do obrany," pochvaloval si Joe Sakic, výkonný viceprezident a generální manažer Avalanche. "Je soutěživý, silný na puku a má tvrdou střelu. Myslím, že může být pro náš tým přínosem," dodal.

O Kováře je zájem

Dalším z Čechů, který by si mohl v následující sezóně zahrát slavnou NHL je osmadvacetiletý útočník Jan Kovář. Ten byl v posledních letech hvězdou Magnitogorsku a jeho výkony nemohly uniknout pozornosti zámořských skautů. Jaké organizace mají o Kováře zájem není známé, rozhodnutí o angažmá by ale mělo padnout brzy. Informaci zveřejnil zámořský agent Allan Walsh.

Šustr bude hrát v Anaheimu

Český hokejový obránce Andrej Šustr v NHL poprvé mění dres. Po šesti sezónách v Tampě Bay se stěhuje do Anaheimu, kde podepsal roční kontrakt. Vítěz Stanley Cupu z roku 2007 to oznámil na klubovém webu a na sociálních sítích.

Klub finanční podmínky kontraktu nezveřejnil, podle webu kanadské televizní stanice TSN si Šustr vydělá 1,3 miliónu dolarů. Dosavadní roční smlouvu měl na 1,95 miliónu dolarů.

Sedmadvacetiletý Šustr hrál od roku 2013 v Tampě. Za Lightning v základní části odehrál 318 zápasů, v nichž nasbíral deset gólů a 53 asistencí. Dalších pět bodů přidalal dvoumetrový obránce v bojích o Stanley Cup. V roce 2015 si v barvách Tampy zahrál ve finále Stanley Cupu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články