Hlavní obsah

Útočník Jenner se upsal na další čtyři roky Columbusu, Athanasiou si polepšil v Detroitu

Columbus
Aktualizováno

Kanadský hokejový útočník Boone Jenner uzavřel nový čtyřletý kontrakt v NHL s Columbusem na 15 milionů dolarů. Pětadvacetiletému mistrovi světa z roku 2016 z Ruska skončil s Blue Jackets dvouletý kontrakt na 5,8 milionu dolarů a stal se 1. července chráněným volným hráčem. Jiný forvard Andreas Athanasiou uzavřel v NHL jako chráněný volný hráč dvouletý kontrakt s Detroitem celkem na šest milionů dolarů. Třiadvacetiletý Kanaďan si výrazně polepší oproti dosavadní roční smlouvě s Red Wings na 1,387.500 dolarů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanadský útočník Boone Jenner (vpravo) se představil i v kanadském dresu v přípravném duelu v O2 areně.

Článek

Jenner v uplynulém ročníku zaznamenal v základní části NHL v 75 zápasech 32 bodů za 13 branek a 19 asistencí. V šesti duelech play off při neúspěšné sérii prvního kola s pozdějším vítězem Stanleyova poháru Washingtonem vstřelil jednu branka a na dvě přihrál.

Columbus draftoval Jennera v roce 2011 ve druhém kole na 37. pozici. V NHL má na kontě celkem 342 utkání a 161 bodů za 86 tref a 75 asistencí. V 17 duelech bojů o Stanleyův pohár skóroval šestkrát a připsal si pět přihrávek.

Andreas Athanasiou měl možnost obrátit se při řešení nového kontraktu na arbitráž, ale obě strany se místo toho dohodly. Útočník, jehož si Detroit vybral v roce 2012 ve čtvrtém kole draftu, si v uplynulém ročníku připsal v 71 zápasech 33 bodů za 16 branek a 17 asistencí.

Za tři roky v NHL má na kontě 172 utkání a 76 bodů (43+33). V play off nastoupil zatím k pěti duelům a zaznamenal bod za jednu trefu.

Působiště nemění ani americký hokejový obránce Trevor van Riemsdyk, který uzavřel novou dvouletou smlouvu v NHL s Carolinou dohromady na 4,6 milionu dolarů. Šestadvacetiletý vítěz Stanleyova poháru z roku 2015 s Chicagem se dohodl s Hurricanes jen krátce poté, co se jako chráněný volný hráč rozhodl obrátit na arbitráž po skončení dvouletého kontraktu na 1,65 milionu dolarů.

Reklama