Hlavní obsah

Už ukončil kariéru, přesto ho vytrejdovali! Slovenský velikán součástí velké výměny

Chicago

Chicago Blackhawks se zbavilo vysokého kontraktu Mariána Hossy, který musel kvůli kožní nemoci předčasně ukončit hokejovou kariéru. S klubem však má smlouvu v NHL ještě na tři roky a Chicago ve čtvrtek v rámci velkého trejdu přenechalo práva na slovenského útočníka Arizoně.

Takto se Marián Hossa radoval v roce 2010 se zisku Stanley Cupu.

Článek

Vítěz tří Stanley Cupů s Chicagem Hossa má specifickou kožní chorobu a kvůli vedlejším účinkům léků musel s hokejem přestat. Letos v květnu oznámil, že v 39 letech kariéru končí. Kontrakt s Blackhawks má do roku 2021 a klubový strop zatěžoval ročně částkou 5,28 miliónu dolarů.

Ve čtvrtek se Hossa stal součástí výměny více hráčů mezi Chicagem a Arizonou. Spolu se slovenským křídlem odešli útočník Vinnie Hinostroza i obránce Jordan Oesterle a Arizona navíc získala volbu ve třetím kole draftu v příštím roce. Opačným směrem putují Marcus Krüger, jenž v minulosti už za Chicago hrál, MacKenzie Entwistle, Jordan Maletta, Andrew Campbell a volba v pátém kole draftu 2019.

Hossa se v roce 2009 upsal Chicagu na dvanáct let. NHL opustil po devatenácti sezónách s bilancí 1309 zápasů, 525 gólů a 609 asistencí. Ve 205 utkáních play off dal 52 branek a zaznamenal 97 přihrávek. V Chicagu strávil posledních osm let; předtím hrál za Detroit, Pittsburgh, Atlantu a Ottawu.

"Marián se znovu ukázal jako příkladný člen Blackhawks. Souhlasil s výměnou a udělal to, co je pro klub nejlepší. Potvrdil, že jeho srdce bude vždy patřit Chicagu. Na jeho přínos nikdy nezapomeneme," uvedl klub v prohlášení.

Reklama

Související témata: