Hlavní obsah

Český útočník má nový kontrakt s finalistou Stanley Cupu, vyhne se arbitráži

Las Vegas

Hokejový útočník Tomáš Nosek se dohodl na nové smlouvě s vedením finalisty Stanleyova poháru Vegas Golden Knights. Roční kontrakt mu zajišťuje příjem 962 500 dolarů. Pětadvacetiletý pardubický rodák se tak vyhne arbitráži, u níž měl řešit podmínky nové smlouvy v pondělí 30. července.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Tomáš Nosek na archivním snímku.

Článek

Nosek, který nebyl do NHL draftován, vstoupil na scénu nejlepší hokejové ligy světa jako hráč Detroitu. Před čtyřmi lety podepsal s Red Wings dvouletý kontrakt, šanci v prvním týmu ale dostal až v sezóně 2015/16, a to jen v šesti utkáních. Přesto s ním klub prodloužil kontrakt o další dva roky, nová smlouva zněla na celkem 1,225 miliónu dolarů.

Během ročníku 2016/17 nastoupil do dalších 11 zápasů a poprvé v NHL skóroval. Jeho rozletu výrazně napomohlo, když si ho loni v rozšiřovacím draftu vybral nováček Vegas. Nosek se stal důležitou součástí mužstva, jež skvěle zvládlo základní část a následně si senzačně proklestilo cestu až do finále Stanley Cupu, v němž Golden Knights podlehli Washingtonu.

Nosek si v 67 vystoupeních v dlouhodobé části soutěže připsal 15 bodů díky sedmi brankám a osmi asistencím, povedenými výkony navázal i v play off. V 17 utkáních nastřádal mistr extraligy s Pardubicemi z roku 2012 šest bodů za čtyři trefy a dvě nahrávky.

Reklama

Související témata: