Hlavní obsah

Zadina poprvé udeřil! Český talent se v Detroitu uvedl gólem

Traverse City
Aktualizováno

Osmnáctiletý hokejista Filip Zadina skóroval hned v úvodní třetině svého prvního zápasu za Detroit Red Wings. Šestka letošního draftu se prosadila ranou z přesilové hry v utkání s Minnesotou Wild hraného v rámci turnaje prospektů. Gól pardubického odchovance sice v daný moment přinesl vyrovnání na 1:1, Rudá křídla však duel hraný v Traverse City nakonec prohrála 2:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Zadina na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Zadinův okamžik přišel minutu před koncem první části, kdy během přesilovky úspěšně trefil kotouč z voleje po přihrávce Dennise Cholowského.

„Cholo mi skvěle nahrál, já to napálil a dal gól. Bylo to fajn, jenže jsme prohráli, takže jsem nespokojený s tím, že jsem na ledě nedokázal udělat víc," svěřil se český talent zámořským novinářům.

V bráně Detroitu se poprvé představil slovenský gólman Patrik Rybár, který si připsal 31 zákroků. Druhý gól Rudých křídel vstřelil Jared McIsaac, s nímž Zadina hrál už v minulé sezóně za juniorský celek Halifax Mooseheads.

Velkou premiéru zažila také jednička uplynulého draftu - Rasmus Dahlin. Švédský zadák si v dresu Buffala připsal dvě branky a jednu asistenci. Šavle tak i díky němu vyhrály nad New Jersey 6:4.

Reklama

Související témata: