Hlavní obsah

Libor se unavil, vyčerpal. Šulákův debut trenéra Rudých křídel nenadchl, zato Hronek ho ohromil

Detroit/Praha

Jako den a noc. Další dva čeští hokejisté, obránci Detroitu Filip Hronek a Libor Šulák se dočkali debutu ve slavné NHL. Premiéru jim ale pokazili hosté z Columbusu, kteří porazili Red Wings 3:2 v prodloužení, a druhému jmenovanému také trenér Jeff Blashill. Zatímco pro Hronkův výkon měl jen slova chvály, Šulákovo představení zkritizoval.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Český obránce ve službách Detroitu Libor Šulák pálí v přípravném utkání proti Torontu.

Článek

Dvacetiletý Hronek, který se v květnu zúčastnil mistrovství světa v Dánsku, strávil na ledě 16:03 minuty a připsal si dvě trestné minuty.

"Odehrál skvělé utkání. On a Cholowski patřili asi k nejlepším. Hronek létal po ledě, výborně rozehrával z obranného pásma a hrál tvrdě. Nastoupil proti Dubinského lajně, proti které se nehraje lehce, ale on si s tím poradil. Hronek a Cholowski byli v porovnání s ostatními o krok napřed. Všem hráčům se něco povedlo a naopak," zhodnotil Hronkův první start v NHL Blashill.

To Šulákův výkon se mu zamlouval o poznání méně. "Libor se unavil, vyčerpal se. Musí se ujistit, že se mu to už nepřihodí, i když začne ztěžka dýchat, což se stane, když uvíznete ve vlastní třetině," uvedl americký kouč.

Čtyřiadvacetiletý Šulák, jenž se v dresu české reprezentace představil na posledních dvou světových šampionátech, odehrál 18:26 minuty a podobně jako Hronek nebodoval.

Hronek se Šulákem tak rozšířili seznam 227 krajanů, kteří se už objevili v NHL před nimi. V barvách Red Wings debutovali v nejslavnější hokejové lize světa ve čtvrtek také útočníci Michael Rasmussen s Christofferem Ehnem a bek Dennis Cholowski, který dokonce vstřelil gól. Pět nováčků v jednom utkání se představilo v NHL poprvé od 10. října 1985.

Reklama

Související témata: