Hlavní obsah

Carolina - San Jose 4:3snBrankář Mrázek slavil vítězný obrat Caroliny. Hertl dal gól, ale nedohrál

V nočním zápasu NHL vychytal Petr Mrázek pro hokejisty Caroliny výhru 4:3 po nájezdech nad San Jose. Mezi Žraloky, co českého brankáře pokořili, byl i Tomáš Hertl, jenž utkání nedohrál. Mrázek v utkání pochytal 20 střel, v rozstřelu pak neinkasoval. V dalších utkáních Tampa Bay předčila Vegas, Winnipeg Detroit a Colorado rozstřílelo Ottawu.

Foto: Chris Seward, ČTK/AP

Petr Mrázek v samostatných nájezdech zasahuje proti Joonasi Donskoiovi.

Článek
Fotogalerie

Carolina nezačala dobře, už po devíti minutách prohrávala 0:2. Mrázka po hezké individuální akci obelstil forhendovou kličkou Antti Suomela a z dorážky zvýšil Timo Meier.

Domácí v úvodu prostřední části snížili trefou Dougieho Hamiltona, Hertl ale čtvrtým gólem sezóny vrátil San Jose dvoubrankový náskok. Český útočník dostal v přesilové hře ideální přihrávku a zcela nehlídaný u levé tyčky pohodlně trefil odkrytou branku.

Hurricanes se však v dalším průběhu vyplatila aktivita – ještě ve druhé třetině Carolina vyrovnala zásahy Teuva Teräväinena a Brocka McGinna, který se jako jediný prosadil i v rozstřelu. Na druhé straně neuspěl v nájezdech ani jeden ze tří hráčů Sharks, ve druhé sérii Mrázka zachránila branková konstrukce.

"V této sezóně nemáme problém soupeře přestřílet, takže když ve druhé třetině ztrácíme dvě branky, víme, že ještě můžeme zabojovat. Nikdy nechceme jeden druhého nechat ve štychu, a to se nám daří přenášet i do naší hry," řekl po utkání autor rozhodujícího nájezdu Brock McGinn.

Tomáš Hertl z poraženého tábora kvůli blíže nespecifikovanému zranění nenastoupil do třetí třetiny zápasu. Jeho pauza by však neměla být dlouhá.

Nosek a Hyka nehráli

Tampa Bay posedmé v řadě vytěžila body, když 3:2 porazila Vegas Golgen Knights. Klíčem k výhře Lightning byl skvělý výkon brankáře Andreje Vasilevského, který zastavil 29 střel z 31.

Co ale vítězům radost pokazilo, je ztráta útočníka Ondřeje Paláta, který si přivodil zranění při blokování střely ve třetím dějství, a důležitého obránce Victora Hedmana, jenž minimálně v dalším utkání proti Arizoně nenastoupí. Jak dlouho se bude dohromady dávat český hráč, zatím není známo.

Jen z tribuny zápas jako zdraví náhradníci Vegas sledovali Tomášové Nosek a Hyka.

Byfuglien dosáhl na 500. bod

Do teprve druhého utkání v sezóně nastoupil za Detroit obávaný střelec Martin Frk. Český forvard na ledě strávil jen šest a půl minuty a z toho rovnou dvě a půl v přesilové hře, na brankáře Winnipegu Brossoita ale nevyslal ani jednu ze svých pověstných tvrdých ran. Hokejisté Red Wings podlehli Jets 1:2.

Těšit je mohl alespoň návrat uzdraveného beka Mikea Greena, na druhé straně se zase kromě vítězství oslavoval bod číslo 500 Dustina Byfugliena.

Poprvé od trejdu do Ottawy z roku 2017 nastoupil Matt Duchene proti svému dlouholetému týmu Coloradu a při vysoké výhře 6:3 se zaskvěl dvěma zásahy.

NHL:
Vegas - Tampa Bay 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky: 6. Theodore, 42. W. Karlsson - 4. T. Johnson, 17. Point, 25. J. T. Miller. Střely na branku: 31:23. Diváci: 18.207. Hvězdy zápasu: 1. T. Johnson (Tampa Bay), 2. Theodore, 3. W. Karlsson (oba Vegas).
Detroit - Winnipeg 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky: 16. Athanasiou - 37. Connor, 54. Byfuglien. Střely na branku: 28:40. Diváci: 19.515. Hvězdy zápasu: 1. Byfuglien (Winnipeg), 2. Howard (Detroit), 3. Connor (Winnipeg).
Carolina - San Jose 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 3:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 31. a rozhodující sam. nájezd B. McGinn, 22. Hamilton, 36. Teräväinen - 7. Suomela, 9. Meier, 26. Hertl. Střely na branku: 41:23. Petr Mrázek odchytal za Carolinu celé utkání, inkasoval tři branky z 23 střel a úspěšnost zásahů měl 86,96 procenta. Diváci: 12.311. Hvězdy zápasu: 1. Teräväinen, 2. Hamilton, 3. B. McGinn (všichni Carolina).
Colorado - Ottawa 6:3 (0:2, 2:1, 4:0)
Branky: 31. Girard, 35. Rantanen, 41. Söderberg, 47. Landeskog, 48. MacKinnon, 56. Nieto - 11. a 31. Duchene, 3. Dzingel. Střely na branku: 37:24. Diváci: Hvězdy zápasu: 1. Rantanen, 2. Landeskog, 3. MacKinnon (všichni Colorado).

Reklama

Související témata: