Hlavní obsah

Brodeur byl zvolen první hvězdou NHL minulého týdne

Brankář New Jersey Martin Brodeur byl zvolen první hvězdou hokejové NHL za uplynulý týden. Dalšími hvězdami zámořské soutěže byli vyhlášeni útočník Vincent Lecavalier z Tampy Bay a levé křídlo Washingtonu Alexander Ovečkin.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Brodeur se mohl v minulých sedmi dnech pochlubit úspěšností zásahů 97 procent a svému klubu pomohl ke třem vítězstvím, když v jednom utkání pustil v průměru 0,65 gólu.

V utkání s Philadelphií si připsal 84. čisté konto, čímž se v historickém pořadí NHL dotáhl na třetího Glenna Halla, a díky 462. vítězství v kariéře se dostal před Eda Belfoura na druhé místo ligových tabulek.

Lecavalier se v uplynulém týdnu dělil se čtyřmi góly o první místo v hodnocení střelců. V duelu s Atlantou si vylepšil osobní rekord, když nasbíral pět bodů za tři branky a dvě asistence. Se sedmi body se Lecavalier dělil o vedení i v kanadském bodování, stejnou bilanci měla v této statistice i třetí hvězda týdne Ovečkin.

Ruský útočník pomohl Washingtonu ke dvěma výhrám ve třech zápasech, když dal jeden gól a na šest nahrál. V kanadském bodování ligy je třináctý s bilancí 17 branek a 18 přihrávek.

Reklama