Hlavní obsah

U nejhoršího týmu NHL Los Angeles skončil trenér Stevens

Los Angeles

Nejhorší tým dosavadního průběhu sezony NHL Los Angeles Kings jako první sáhl k výměně trenéra. Kalifornský klub po 13 zápasech odvolal Johna Stevense, jehož nahradil bývalý trenér kanadské hokejové reprezentace Willie Desjardins. Jeho asistentem bude dosavadní kouč německého národního týmu Marco Sturm.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Anže Kopitar (vlevo) z Los Angeles a Riley Nash z Columbusu. Ilustrační snímek.

Článek

Kings jsou nejhorším mužstvem v soutěži se ziskem devíti bodů. Stevense ve funkci neudrželo ani to, že jeho svěřenci po šestizápasové sérii porážek vyhráli dvě z minulých tří utkání a v sobotu zdolali doma 4:1 Columbus.

Nyní dvaapadesátiletý Stevens pracoval v Los Angeles od roku 2010. Po sedmi letech v roli asistenta, v níž se podílel na triumfech Kings ve Stanley Cupu v letech 2012 a 2014, se stal loni v dubnu po odvolání Darryla Suttera hlavním trenérem.

Desjardins působil v NHL v letech 2014-17 jako kouč Vancouveru. V minulém ročníku byl hlavním trenérem kanadské reprezentace, kterou dovedl k vítězství na Spengler Cupu a po výhře nad Českem ke třetímu místu na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Desjardinsovým asistentem bude bývalý dlouholetý útočník v NHL Sturm, jenž od roku 2015 vede německou reprezentaci. Na letošních ZOH Němci senzačně v semifinále vyřadili právě Desjardinsovu Kanadu a získali historické olympijské stříbro. S národním týmem by se měl Sturm rozloučit příští týden na Německém poháru v Krefeldu.

Reklama

Související témata: