Hlavní obsah

Hokejisty Edmontonu bude trénovat Hitchcock místo McLellana

Edmonton

Na střídačce hokejistů Edmontonu skončil trenér Todd McLellan. Jeho nástupcem se stal zkušený Ken Hitchcock. Šestašedesátiletý rodák z Edmontonu je třetí v historii NHL v počtu odkoučovaných vítězných utkání (823). Před ním jsou jen Joel Quenneville (890) a suverénní Scotty Bowman (1244).

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Hlavní kouč Todd McLellan u hokejistů Edmontonu skončil.

Článek

Jednapadesátiletý McLellan byl u kanadského týmu čtvrtou sezonu, ale výrazného výsledku s ním nedosáhl. Oilers si pouze loni zahráli play off a v něm zvládli vyhrát jen jednu sérii.

Přestože se týmu vcelku povedl vstup do této sezony, když uspěl v šesti zápasech z deseti, nyní už má opět zápornou bilanci. Z 20 utkání má devět výher a 19 bodů.

Hitchcock vedl v minulosti dvakrát Dallas, ale také Philadelphii, Columbus a St. Louis. Dallas dovedl v roce 1999 ke Stanley Cupu, za sezonu 2011/12 v týmu St. Louis obdržel Cenu Jacka Adamse pro nejlepšího trenéra soutěže. Po minulé sezoně na střídačce Stars se rozhodl po 22 letech ukončit kariéru a Dallasu pomáhal už jen jako konzultant.

Foto: Michael Ainsworth, ČTK/AP

Velezkušený Ken Hitchcock bude novým koučem v Edmonton Oilers.

Michael Ainsworth

S 1536 odkoučovanými zápasy v NHL je pátý v historii a druhý mezi aktivními trenéry za Barrym Trotzem (1543), který po uplynulé sezoně, v níž dovedl Washington ke Stanley Cupu, zamířil do New York Islanders.

McLellan, který v roce 2015 dovedl v Praze Kanadu k titulu mistrů světa, je již čtvrtým odvolaným trenérem od začátku ročníku. Jen pár hodin před ním přišel o práci v St. Louis Mike Yeo, který shodou okolností povýšil do funkce hlavního kouče Blues loni začátkem února místo Kena Hitchcocka.

Před dvěma týdny skončil na střídačce Los Angeles John Stevens a jen pár dnů nato i Joel Quenneville v Chicagu. V průběhu základní části minulé sezony nebyl přitom vyhozen ani jeden trenér, což se stalo poprvé od sezony 1966/67.

Reklama

Související témata: