Hlavní obsah

Hyka se stěhuje, už nemá místo ve Vegas

Las Vegas

Český hokejový útočník Tomáš Hyka se po šesti týdnech vrátil z Vegas na farmu do celku Chicago Wolves v nižší AHL. Pětadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi sehrál za Golden Knights v NHL 17 zápasů a připsal si čtyři body za gól a tři asistence. Místo Hyky vedení Vegas povolalo forvarda Daniela Carra.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Tomáš Hyka v akci ještě v dresu Vegas.

Článek

Hyka v této sezoně v AHL nastoupil ve dvou zápasech a zaznamenal tři body za tři asistence. V minulé sezoně debutoval v NHL a v 10 utkáních si připsal tři body za gól a dvě přihrávky. Za Wolves měl na kontě v minulém ročníku v základní části 50 utkání a 48 bodů za 15 branek a 33 asistencí. Ve třech utkáních play off přidal jednu asistenci.

Na konci sezony byl i přes pokračující boj nováčka NHL v play off, který skončil porážkou až ve finále s Washingtonem, uvolněn na mistrovství světa v Dánsku. Účastník posledních dvou světových šampionátů na konci května uzavřel s Vegas nový roční kontrakt na 650 tisíc dolarů pro NHL a 250 tisíc dolarů pro AHL.

Hyka se loni v červnu stal třetím hráčem, s nímž Golden Knights před svou premiérovou sezonou podepsali smlouvu. V zářijové přípravě vstřelil historicky první gól nového klubu, ale navzdory vydařenému tréninkovému kempu začal ročník na farmě.

Reklama

Související témata: