Hlavní obsah

Další expanze NHL! Slavná soutěž se rozroste o další tým. Jak se bude jmenovat?

NHL bude od sezony 2021/22 hrát nový tým ze Seattlu. Rozšíření počtu účastníků zámořské hokejové soutěže na 32 dnes schválila Rada guvernérů NHL. Nový klub, který zatím ještě nemá jméno, za vstup do elitní společnosti zaplatí 650 milionů dolarů (14,8 miliardy korun).

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Slavná NHL se rozroste o další tým. Pastrňák a spol. se mohou těšit na Seattle

Článek

Už v říjnu devítičlenný výkonný výbor jednohlasně doporučil, aby se přihláškou klubu zabývala celá Rada guvernérů. Na zasedání na Sea Islandu se musely nyní pro přijetí vyslovit nejméně tři čtvrtiny současných 31 majitelů a komisionář Gary Bettman po zasedání oznámil, že hlasování bylo rovněž jednomyslné.

Nový klub se zařadí do Západní konference, která tak bude mít stejně jako východní skupina 16 týmů. Bude hrát v Pacifické divizi, odkud se Arizona přesune do Centrální divize.

Zapojením týmu do soutěže od roku 2021 bude mít klub dostatek času na rekonstrukci haly Key Arena, jejíž náklady se odhadují na 750 milionů dolarů. V Seattlu se bude hrát vrcholná soutěž v halovém sportu poprvé od roku 2008, kdy město opustili basketbaloví SuperSonics.

Za projektem nového klubu stojí společnost Seattle Hockey Partners, v jejímž čele jsou majoritní vlastník David Bonderman, filmový producent Jerry Bruckheimer a prezident a výkonný šéf Tod Leiweke. Původně chtěli do NHL už v roce 2020, ale kvůli zmíněné rekonstrukci haly si budou muset na vstup počkat ještě o rok déle.

Jak by se podle vás měl jmenovat nový klub ze Seattlu?
Totems
5,4 %
Emeralds
2,9 %
Rainiers
3,5 %
Sockeyes
2,6 %
Kraken
13,6 %
Renegades
18 %
Sea Lions
54 %
Celkem hlasovalo 1131 čtenářů.

Reklama

Související témata: