Hlavní obsah

Ptáci Ohniváci, Lososi, nebo snad Krakeni? Koho NHL přivítá do své rodiny?

Seattle/Praha

Přestože Rada guvernérů NHL v úterý schválila rozšíření počtu účastníků soutěže od sezony 2021/22 o tým ze Seattlu, nový klub stále ještě nemá svůj název. Možností je celá řada a vedení nováčka vezme v potaz i přání fanoušků. Jasno by mohlo být už na jaře příštího roku.

Foto: Sport.cz

Jak budou vypadat dresy Seattlu, nového účastníka slavné NHL?

Článek

Prezident a výkonný šéf klubu ze Seattlu Tod Leiweke se nechce s finálním rozhodnutím unáhlit a veřejnost požádal o trpělivost.

„Chceme to udělat správně. A správně znamená, že si chceme být jistí, že naši partneři i fanoušci se budou cítit dobře. Nechceme vytvořit značku, která bude populární jen v našem městě. Značka musí mít potenciál stát se globální," vysvětlil Leiweke.

Firma Oak View Group, která má na starosti rekonstrukci haly Key Arena, v níž Seattle bude hrát své domácí zápasy, zveřejnila seznam třinácti možných názvů klubu.

Za tři roky by tak fanoušci mohli v NHL chodit na Tuleně (Seals), Lachtany (Sea Lions), Velryby (Whales), Orly (Eagles), Pumy (Cougars), nebo Lososy (Sockeyes).

Ve výběru jsou ale i méně tradiční názvy. Třeba Ptáci Ohniváci (Firebirds), Smaragdi (Emeralds) nebo Krakeni, tedy bájní obří hlavonožci schopní potápět celé lodě.

I když Seattle dosud nikdy neměl tým v NHL, v roce 1917 přesto vyhrál Stanley Cup. Tehdy klub působil v Pacific Coast Hockey Association a ve finále pod názvem Seattle Metropolitans porazil Montreal 3:1 na zápasy.

Někteří fanoušci proto navrhují, aby se klub jmenoval stejně i od roku 2021, to ale není příliš pravděpodobné, jelikož právě název Metropolitní nese jedna z divizí Východní konference NHL.

Jak by se podle vás měl jmenovat nový klub NHL ze Seattlu?
Kraken
25 %
Evergreens
1,1 %
Seals
6,3 %
Emeralds
2,3 %
Rainiers
1,5 %
Sea Lions
6,6 %
Sockeyes
1,9 %
Whales
1,7 %
Eagles
29,4 %
Totems
4,8 %
Cougars
2,6 %
Firebirds
3,8 %
Renegades
8,5 %
Metropolitans
4,5 %
Celkem hlasovalo 4251 čtenářů.

Reklama

Související témata: