Hlavní obsah

30 vteřin, tři bitky. Frustrovaní hokejisté Ottawy nezvládli zápas s Islanders

To se jen tak nevidí. V samotném závěru utkání New Yorku Islanders a Ottawy Senators (6:3) se strhly hned tři bitky. Vedla k nim hlavně frustrace hokejistů Senators, kteří ztratili nadějně rozehraný duel a klíčového beka. Nadále tak patří k nejhorším týmům NHL

Foto: Brad Penner, Reuters

Zápas mezi hokejisty Islanders a Senators se pořádně přiostřil.

Článek

Ottawa ve druhé části utkání vedla 3:1, v závěru třetiny ale vstřelil kontaktní branku New Yorku Anders Lee a ve třetím dějství přidali Islanders další čtyři góly, dva z nich dal Matthew Barzal.

To i zranění (v horní části těla) klíčového beka Thomase Chabota hráčům Ottawy na náladě nijak nepřidalo. Produktivní obránce odstoupil po ostrém hitu Matta Martina ve druhé třetině. Chabot v dalším utkání nenastoupí.

V závěru, kdy už bylo jasné, že Senators se zápasem nic nezmůžou, se začaly dít věci...

„Ani bych neřekl, že to byla zpráva pro ně (Islanders), ale spíš pro nás," řekl Mark Borowiecki z Ottawy, jenž společně s Martinem z Islanders sérii šarvátek odstartoval. „Někdy se musíte vzmužit, (...) předvést, že jste tady jeden pro druhého a ukázat trochu hrdosti. Nejsme z toho šťastní," dodal Borowiecki s tím, že podobnou ztrátu jako v duelu s Islanders mužstvo rozhodně nepřipustí v dalším utkání proti Washingtonu.

Ottawa patří k nejhorším týmům této sezony NHL – v Atlantické divizi je poslední a v celé lize čtvrtá od konce.

Reklama

Související témata: