Hlavní obsah

Nejlepším hráčem uplynulého týdne v NHL se stal Patrick Kane

Americký hokejový útočník Patrick Kane z Chicaga byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v NHL. Druhým nejlepším hráčem byl zvolen kanadský centr Mathew Barzal z New York Islanders a mezi trojici oceněných se dostal také brankář Mackenzie Blackwood z New Jersey, Barzalův krajan.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Patrick Kane z Chicaga při utkání s Minnesotou.

Článek

Třicetiletý Kane si ve dvou zápasech připsal šest bodů za pět branek a jednu asistenci. Ve čtvrtek pátým hattrickem v kariéře pomohl k vítězství nad Minnesotou 5:2. O dva dny později při výhře nad Coloradem 3:2 v prodloužení zaznamenal tři body za dvě trefy a jednu přihrávku. V obou duelech si připsal i vítězný gól.

O devět let mladší Barzal měl totožnou bilanci jako Kane. Nejdříve v pátek pomohl k vítězství nad Ottawou 6:3 dvěma brankami a jednou přihrávkou. O den později druhým hattrickem v kariéře zařídil výhru nad Torontem 4:0.

Dvaadvacetiletý Blackwood, který teprve 18. prosince debutoval v NHL, ve dvou duelech pochytal 77 z 79 střel. Ve čtvrtek si díky 40 úspěšným zákrokům připsal první výhru v soutěži a pomohl proti Bostonu k výsledku 5:2. O dva dny později zaznamenal premiérovou nulu a podepsal se tak pod výhru nad Carolinou 2:0.

Reklama

Související témata: