Hlavní obsah

Pettersson z Vancouveru byl vyhlášen nováčkem měsíce v NHL

New York

Hokejový útočník Elias Pettersson z Vancouveru byl podruhé vyhlášen nejlepším nováčkem měsíce v NHL. Dvacetiletý švédský talent si ve 14 prosincových zápasech připsal 17 bodů za šest branek a 11 asistencí. Ocenění se Pettersson dočkal už v říjnu, v listopadu ovládl anketu jeho krajan obránce Rasmus Dahlin z Buffala.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Sven Baertschi (47) a Elias Pettersson (40) z Vancouveru při utkání s Ottawou.

Článek

Pettersson v prosinci vstřelil čtyři vítězné branky a nasbíral osm kladných bodů v bilanci plus/minus. Nejvíce zazářil 9. prosince, kdy při výhře 6:1 na ledě St. Louis zaznamenal už podruhé ve své premiérové sezoně v NHL pět bodů. Dal jeden gól a na čtyři přihrál.

Rodák ze Sundsvallu, jehož si vybrali Canucks v roce 2017 jako pětku draftu, strávil minulou sezonu ve Växjö a získal zlato na mistrovství světa v Dánsku. Pettersson vládne statistikám nováčků s 42 body, 22 brankami i 20 asistencemi z 37 utkání.

Při volbě nejlepšího nováčka prosince dostal přednost před třemi dalšími kandidáty na ocenění, kterými byli forvardi Anthony Cirelli z Tampy Bay, Andreas Johnsson z Toronta a Colin White z Ottawy.

Reklama

Související témata: