Hlavní obsah

Nezapomenutelný den bostonského Davida. Narozeného syna přivítal dvěma body

Boston/Praha

Byl to pro něj pořádně náročný den, na který ale nikdy nezapomene. Český hokejový útočník Bostonu David Krejčí ve čtvrtek místo příprav na zápas NHL s Calgary ráno opustil tým, aby byl v porodnici na blízku své manželce Naomi, která přivedla na svět jeho druhého potomka. Po narození syna a krátkém spánku pak šternberský rodák spěchal do haly a dvěma asistencemi pomohl k výhře 6:4 nad Flames.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

David Krejčí (vpravo), Jake DeBrusk (uprostřed) a Danton Heinen oslavují gól Bostonu proti Calgary.

Článek

„Byl to skvělý a úžasný den. Manželka mě po porodu propustila domů, kde jsem si na chvilku zdříml, a pak už jsem jel na stadion. Manželka, doktoři a sestry odvedli skvělou práci, takže jsem věděl, že je všechno v pořádku a mohl jsem být klidný," vyprávěl po utkání pro klubovou televizi Bruins dvaatřicetiletý centr.

„Během zápasu jsem se snažil soustředit jen na hokej, ale někdy to bylo těžké," přiznával Krejčí, že myšlenkami se pochopitelně vracel k významné soukromé události.

S americkou manželkou Naomi má už tříletou dceru Elinu, který se narodila v srpnu 2015, na den přesně rok po svatbě. Jméno pro druhého potomka nyní ještě nevybrali.

„Jméno ještě nemáme. V našem výběru figurují dvě a během několika příštích dní jedno vybereme," uvedl Krejčí, jemuž s pomocí při výběru jména obratem přispěchal na pomoc spoluhráč Jake DeBrusk, jemuž Krejčí připravil proti Calgary obě trefy.

„Dal jsem mu pár tipů na jména, ale asi se mu nelíbila. Zkoušel jsem Jakea," smál se DeBrusk. „Ale teď vážně, David je obrovský profík, jak zápas po tak náročném dni zvládl. To ukazuje jeho charakter. Chtěl jsem, aby dal i gól, ale to se nepovedlo," dodal kanadský útočník.

Reklama

Související témata: