Hlavní obsah

Báječné gesto Crosbyho, které nemá obdoby! Fanoušek zůstal v šoku

Úžasné gesto předvedl v utkání proti New Yorku Rangers kapitán hokejistů Pittsburghu Sidney Crosby. Jen málokoho by napadlo zareagovat na fanouška soupeřova týmu, který na něj během zápasu pokřikoval, tak, jak to učinil trojnásobný vítěz Stanley Cupu a ofenzivní opora Tučňáků.

Foto: Sport.cz

Fanoušek NY Rangers Nick Lipeika s hokejkou od kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho.

Článek

Z duelu v newyorské Madison Square Garden neuplynuly ani tři minuty, když Crosby zamířil za podražení na trestnou lavici. Vedle ní seděl v hledišti spolu se svými třemi kamarády Nick Lipeika, povoláním hasič a velký fanoušek Rangers.

Lipeika přiznal, že na hráče soupeře, zejména jeho hvězdy, pořvával už dřív. Nikdy však sprostě. „Chtěl jsem na něj udeřit s něčím, co nikdy předtím ještě neslyšel. Věděl jsem, že Crosby na rozdíl od svého spoluhráče Malkina nezískal Calder Trophy (cenu pro nejlepšího nováčka NHL). Tak jsem na něj křičel, že se mě kamarád ptá, kde má tu trofej," vyprávěl Lipeika.

Jenže si nebyl jistý, jestli Crosby jeho průpovídky slyšel. „Když ale opustil trestnou lavici, tak mi muž, který ji obsluhoval, naznačil, že to bylo zřetelné a hlasité," usmál se Lipeika.

Po utkání, které Rangers prohráli vysoko 2:7 a Crosby zaznamenal gól a asistenci, se Lipeika chystal opustit své místo. Čekal jen na rozpuštění fronty lidí před ním. Hráči už byli dávno v kabině, když směrem k němu mířil po ledové ploše jeden z členů realizačního týmu Tučňáků. S hokejkou v ruce.

„Najednou ji začal dávat přes plexisklo a já si říkal, že za mnou musí stát nějaký opravdu velký fanoušek Pittsburghu. Vůbec mě nenapadlo, že je pro mě. Jenže ten člověk pak začal klepat na plexisklo a říkal, že je opravdu moje," přiznal Lipeika.

Foto: Brad Penner, Reuters

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby během utkání s NY Rangers.

Reuters/Brad Penner

Ještě větší šok vstřebával, když zjistil, že jde o hokejku Crosbyho, na jejíž čepeli stojí věnování a podpis kapitána Pens. „Dobré cvrlikání. Příště mě trochu šetřete!" napsal mu Crosby.

„Tohle se nestává moc často a docela jsem se pobavil. Napadlo mě, že mu tímto způsobem dám vědět, že oceňuju jeho úsilí," vysvětloval poté Crosby své rozhodnutí obdarovat křiklouna.

„Bylo to úžasné gesto, mám skvělý zážitek! Řeknu vám, že Sidney Crosby si dneska získal na svou stranu jednoho velkého fanouška. To je jasné," oceňuje Lipeika Crosbyho počin.

Reklama