Hlavní obsah

Radil prodloužil o rok smlouvu se San Jose

Český hokejový útočník Lukáš Radil prodloužil o rok smlouvu se San Jose. Její podmínky klub nezveřejnil. Osmadvacetiletý odchovanec Pardubic, který v této sezoně debutoval v NHL, uzavřel loni na začátku dubna se Sharks jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestný kontrakt.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Hokejista San Jose Lukáš Radil se raduje z gólu proti Calgary.

Článek

Radil začal sezonu na farmě v týmu San Jose Barracuda a premiéru v NHL si odbyl 23. listopadu při výhře nad Vancouverem 4:0. Postupně získal místo v základní sestavě a má na kontě z 18 utkání devět bodů za šest branek a tři asistence. Má také deset kladných bodů ve statistice plus/minus.

"Využil příležitost, kterou dostal, a získal místo v týmu. Jeho láska k hokeji je patrná, stejně jako charakter a vyzrálost, s jakou hraje. Máme pocit, že se bude ještě nadále zlepšovat," řekl klubovému webu generální manažer San Jose Doug Wilson.

Radil loni podepsal kontrakt na 750 tisíc dolarů. V případě pobytu na farmě má zajištěný příjem 200 tisíc dolarů, z čehož polovina je podpisový bonus. V dresu Barracudy sehrál 11 utkání a nasbíral šest bodů za gól a pět asistencí.

Minulé tři sezony strávil ve Spartaku Moskva v KHL, kde sehrál 168 utkání a zaznamenal 103 bodů za 41 branek a 62 asistencí. V extralize předtím za Pardubice nasbíral v 275 duelech 122 bodů za 48 gólů a 74 přihrávek. Účastník mistrovství světa v roce 2017 a loňských olympijských her má na kontě také 63 utkání v české reprezentaci, v nichž dal 15 gólů.

Reklama

Související témata: