Hlavní obsah

Dva góly během osmi sekund? Minul jsem lapačkou, vyčítal si Mrázek. Nakonec slavil

Ottawa/Praha

Pořádně si oddechl. Když v poslední minutě druhé třetiny dostal český brankář Caroliny Petr Mrázek na ledě Ottawy dvě branky, nebylo mu zrovna dobře. Skóre v tu chvíli bylo vyrovnané 4:4, nakonec však hosté urvali těsné vítězství. "Ve třetí třetině jsme už Ottawě nic nedovolili a zaslouženě jsme vyhráli," oddechl si po výhře 5:4 Mrázek.

Foto: Fred Chartrand, ČTK/AP

Český gólman Caroliny Petr Mrázek (34) v akci během utkání NHL na ledě Ottawy.

Článek

Má radost z každé výhry, z té na ledě Ottawy se ale český brankář Petr Mrázek radoval pořádně. Jeho tým totiž v utkání dvakrát přišel o dvoubrankové vedení. "Ve druhé třetině nás soupeř zatlačil. Několik šancí jsme ustáli, ale v poslední minutě jsme ho vrátili do zápasu," komentoval nepovedený závěr prostřední dvacetiminutovky Mrázek. Tam inkasoval celkem čtyři góly.

Ve 40. minutě během osmi sekund dvakrát inkasoval a bylo po náskoku Caroliny. Český gólman si vyčítal už první trefu, ale víc ho mrzel zásah na 4:4. "Rána byla trochu tečovaná a já ji lapačkou minul," kroutil zklamaně hlavou. Nakonec ale mohl po skončení zápasu oslavovat se spoluhráči vítězství. "Nic už jsme soupeři nedovolili a zaslouženě jsme si připsali důležité body," dodal.

Reklama