Hlavní obsah

Brankář Price z Montrealu se omluvil z Utkání hvězd NHL

Kanadský hokejový brankář Carey Price z Montrealu se nezúčastní Utkání hvězd NHL, které se bude hrát 26. ledna v San Jose. Generální manažer Canadiens Marc Bergevin uvedl, že si Price během pauzy odpočine a doléčí po nedávném zranění. Jednatřicetiletý olympijský vítěz ze Soči z roku 2014 tak sedmou účast na tradiční exhibici nepřidá.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Bostonský David Pastrňák (88) a David Schlemko (21) s gólmanem Careym Priceem (31) z Montrealu, puk počtvrté míří do sítě Canadiens.

Článek

"Diskutovali jsme situaci s Careym a naším lékařským týmem a všichni jsme se shodli, že by si měl odpočinout a dát se dohromady v pauze pro Utkání hvězd. Nějakou dobu jej trápilo zranění a my si chceme být jistí, že bude zdravý a připravený na druhou polovinu sezony," řekl Bergevin.

Price se v pátek vrátil po třízápasové pauze způsobené zraněním v dolní části těla a vychytal 33 zákroky domácí výhru nad Vancouverem 2:0. Chytal i o dva dny později při porážce s Nashvillem 1:4 a v pondělí při prohře s Minnesotou 0:1.

Price byl nominován do výběru Atlantické divize spolu s Jimmym Howardem z Detroitu. Omluvil se podobně jako ruský kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu, který měl být kapitánem Metropolitní divize, ale zvolil odpočinek. Podle pravidel soutěže musí omluvený hráč kvůli absenci na Utkání hvězd následně vynechat jeden soutěžní zápas.

Reklama

Související témata: